Câte mii de euro câștigă Ana Maria Popescu după JO 2020. Sportiva a răbufnit nervos în fața presei

Câte mii de euro câștigă Ana Maria Popescu după JO 2020. Sportiva a răbufnit nervos în fața presei
Câte mii de euro câștigă Ana Maria Popescu după JO 2020. Sportiva a răbufnit nervos în fața presei

Câte mii de euro câștigă Ana Maria Popescu după JO 2020. Scrimera a obținut medalia de argint la proba de spadă individual, după o finală dramatică în care a pierdut la „tușa de aur”. Întoarsă în țară, marea campioană a răbufnit nervos la adresa presei care i-a calculat câștigul pe care-l va avea pentru medalia de la Tokio.

Câte mii de euro câștigă Ana Maria Popescu după JO 2020

Ana Maria Popescu a câștigat argintul în proba de spadă individual la JO 2020. Cea declarată de trei ori cea mai bună scrimeră a lumii a criticat, după finala pierdută dramatic, lipsa unui buget adecvat din partea instituțiilor statului. Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, a replicat neinspirat, spunând că nici cu încă 5 milioane de lei în bugetul Federației de Scrimă, Ana Maria Popescu n-ar fi obținut aurul olimpic.

Marți, campioana română s-a întors în țară, fiind așteptată, printre alții, chiar și de ministrul Eduard Novak. Popescu n-a ratat ocazia de a-l mustra încă o dată pe acesta.

Îmi doresc foarte mult să ajungeți dumneavoastră la Tokyo și să luați aurul acela pe care eu n-am fost în stare să-l iau. Credeam că mă așteptați cu cecul ăla de 5 milioane (n.r. – de lei). Dar nu-i problemă, mai avem timp să mi-l dați și să facem o sală nouă pentru copiii aceia!”, a spus Ana Maria Popescu în fața ministrului Novak, conform playsport.ro.

Sportiva a răbufnit nervos în fața presei

Pentru performanța sa, Ana Maria Popescu va fi premiată cu suma de 50.000 de euro, conform protocolului COSR. Această sumă ar urma să fie suplimentată de CSA Steaua, clubul la care este legitimată, cu încă 50%, adică încă 25.000 de euro. În plus, Ana Maria Popescu va primi din partea Toyota, care este partener al COSR-ului, o mașină. Această informație apărută în mass-media a deranjat-o pe vicecampioana olimpică. Ea a avut o răbufnire nervoasă la adresa presei.

Deși mi-ați făcut voi calculul și o să iau 80 de mii de euro, nu o să plec în nicio vacanță exotică, mai am credite de achitat. Apreciez că nu trebuie să caut eu în Monitorul Oficial și mă anunțati voi. Nu înțeleg grija omului de rând, cât câștigă sportivii pentru medalii.

Este al naibii de greu să fii acolo, să știi că ai concurs și să citesti un titlu care poate aduce 3 click-uri, dar poate dărâma castelul din cărți de joc al unui sportiv. Citeam undeva despre Kosovo și Filipine că au medalii de aur la Tokyo și România nu are. Poate e și vina noastră, dar e oare doar vina sportivilor și antrenorilor?”, a spus Ana Maria Popescu la sosirea în București, citată de gsp.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI