Câte mii de euro are Traian Băsescu pe card! El chiar își poate cumpăra orice, oricând

Traian Basescu are zeci de mii de euro pe card

Traian Băsescu are atât de mulți bani pe card încât își poate cumpăra orice, oricând dorește. Fostul președinte, actual candidat la Primăria Capitalei la alegerile locale 2020, are nu mai puțin de 70000 de euro pe card.

Traian Băsescu are zecii de mii de euro pe card. Ce venituri are fostul președinte al României

Traian Băsescu își ține economiile în bancă, dar îi place să aibă mereu acces la ei, astfel că o parte a averii politicianului este pe cardul bancar. Informația apare în declarația de avere a candidatului la primăria Capitalei la alegerile locale 2020.

Potrivit declarației de avere, fostul președinte Traian Băsescu deține 5 carduri bancare prin care are acces la sumele de 214.200 lei și 25.380 euro. În total, fostul Președinte al României are acces la circa 70.000 euro. De asemenea, Traian Băsescu mai are și trei conturi de economii: unul de 60.611 euro, unul de 4.327 dolari și altul de 1.359 lei. În plus, Maria Băsescu, soția soția fostului președinte, mai are un cont curent de 46.700 lei.

Train Băsescu are o adevarata avere pe card
Train Băsescu are o adevarata avere pe card

Traian Băsescu nu are nevoie de dobândă

Trebuie amintit faptul că banii de pe card nu produc dobândă, ba din contră, de multe ori din aceste sume, banca își retrage diverse taxe și comsioane. Astfel, în general, sumele mari nu se păstrează pe card decât în cazul în care cel care le deține are nevoie să ruleze mulți bani, așa că trebuie să-i aibă întodeauna la dispoziție. în cele mai multe cazuri, sumele mari se păstrează în depozite bancare, acestea fiind generatoare de dobânzi.

Pe de altă parte, Traian Băsescu a făcut un împrumut de pe cardul de credit la o bancă din Bruxelles, anul trecut, de unde încasează salariu de europarlamentar. Acesta este în valoare de 10.000 euro și trebuie înapoiat în 5 ani de zile.

Care sunt veniturile lui Traian Băsescu

De asemenea, fostul președinte Traian Băsescu primește de la statul român o pensie de 82.816 lei pe an, în jur de 5.200 lei pe lună, și o indemnizație de fost președinte al României de 202.176 lei pe an, care înseamnă 16.800 lei pe lună.

Traian Băsescu a mai câștigat bani și de la Parlamentul European, 98.000 euro, precum și de la Senatul României, 142.000 lei, ceea ce înseamnă că venitul lui lunar este de departe mai mare ca al actualului președinte al României, Klaus Iohannis, care câștigă aproximativ 27.000 lei pe lună.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI