10 iul. 2024 | 16:41

Câte linguri de griș se pun la două ouă pentru găluște. Proporția corectă cu care nu vei mai da greș

Sfaturi Culinare
Câte linguri de griș se pun la două ouă pentru găluște. Proporția corectă cu care nu vei mai da greș
Câte linguri de griș se pun la două ouă pentru găluște. Proporția corectă cu care nu vei mai da greș

Supa cu găluște este una dintre cele mai populare din bucătăria românescă, însă poate părea intimidantă pentru multe gospodine. Dacă respecți anumite cantită și trucuri, vei obține găluște moi și pufoase de fiecare dată. Care este cantitatea corectă de griș și ce să faci pentru un rezultat perfect.

Cât griș se pune la găluște, de fapt

Este una dintre cele mai gustoase supe, însă le poate da bătăi de cap multora, din cauza găluștelor. Acestea pot să iasă prea tari sau pot să nu se umfle la fiert, dacă nu respecți anumite cantități și proporții. În general, cantitatea de griș trebuie să fie aceeași cu cantitatea de ou. Un ou are în jur de 60 de grame, astfel că la un ou se adaugă cam 3 linguri de griș, o lingură având aproximativ 20 de grame.

Așadar, la 2 ouă vom adăuga 6 linguri de griș, pentru un rezultat perfect. Pe lângă ou și griș, se mai pune și un praf de sare. Iar dacă vrei ca găluștele să fie pufoase și să crească, poți adăuga în vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu în compoziție.

Cum se face supa cu găluște, pas cu pas

Pentru această supă ai nevoie de carne de pui și multe legume, ouă, griș și condimente. Se spală carnea și se pune la fiert, după care se îndepărtează spuma. Când nu se mai formează spumă, se pun legumele spălate și curățate. Poți folosi morcov, țelină, păstârnac, rădăcină de pătrunjel. Se lasă să fiarbă la foc mic, până când carnea și legumele sunt gătite. După ce au fiert, atât carnea de pui, cât și legumele pot fi scoase și tăiate cubulețe, după care se adaugă din nou în supă.

Pentru a face găluștele, se separă ouăle, care trebuie să fie la temperatura camerei, și se bat albușurile spumă. Se adaugă sare și puțin bicarbonat, după care se pun și gălbenușurile și se încorporează grișul. Compoziția nu trebuie să fie foarte groasă, pentru că grișul se va mai umfla, pe măsură ce stă. Dintr-un ou ies în jur de 5-6 găluște, astfel că în funcție de cantitatea de supă, poate fi nevoie de mai multe ouă.

Se lasă compoziția 10-15 minute la frigider, după care se formează găluștele, cu o lingură unsă cu puțin ulei, pentru a le da formă. Se pun găluștele în supă, se acoperă cu un capac și se mai lasă să fiarbă până când acestea și-au dublat volumul. Se oprește focul și se adaugă verdeață proaspăt tocată, pătrunjel sau leuștean.

Parteneri
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a spus totul despre adolescenți
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Victor Slav și Selina, ceartă pe mâncare. Tensiuni uriașe în cuplu
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Adevărul despre Traian Băsescu. Nimeni n-a știut. Ce a făcut pe timpul lui Ceaușescu
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
Cine era ȘOFERUL MORT în accidentul de TRAMVAI! RĂSTURNARE ȘOCANTĂ de SITUAȚIE
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro