Câte linguri de griș se pun, de fapt, în găluşte. Aşa ies perfecte, toţi te vor lăuda
Supa cu găluște de griș este una dintre cele mai ușoare mâncăruri. Gospodinele o gătesc mai ales când sunt pe fugă și nu dispun de foarte mult timp liber. La granița dintre ciorbă și tocană, supa cu găluște reprezintă una dintre cele mai gustoase preparate din bucătăria românească. Bineînțeles, acest fel de mâncare este readaptat după preferințele fiecăruia. Ce trebuie să faci, însă, ca găluștele să iasă moi și pufoase? Află în rândurile de mai jos câte linguri de griș se pun în găluște.
Câte linguri de griș se pun în găluște
Supa cu găluște de griș ocupă loc de cinste pe lista mâncărurilor ușoare. Nu există o rețetă fixă după care poate fi preparată. Fiecare versiune este adaptată în funcție de preferințele gospodinei care o gătește. Totuși, când vine vorba despre găluștele propriu-zise, lucrurile se schimbă.
Pentru unele bucătărese, prepararea găluștelor poate fi o adevărată provocare. Ba ies prea tari, ba nu sunt suficient gătite, ba sunt prea gumoase. Pentru ca biluțele de griș să iasă perfect, este necesar să ții cont de un aspect important.
Totul are legătură cu cantitatea de griș pe care o pui în compoziție. Nu trebuie să exagerezi niciodată cu grișul, când gătești găluștele. Însă ingredientele din care le prepari joacă un rol important în alegerea cantității de griș potrivite pentru supa ta.
În principiu, la 1 ou bătut se pun în compoziția pentru găluște 5 linguri de griș. Totuși, dacă pe lângă oul bătut adaugi și lapte, vei avea nevoie de mai mult griș pentru ca supa să iasă gustoasă. Vezi în rândurile de mai jos cum poți să prepari găluște gustoase, fără să iasă prea tari.
Cum se prepară găluștele pentru supă
Ingrediente:
- 2 căni de griș;
- 1 lingură de praf de copt;
- 1 linguriță de sare;
- 1 ou bătut;
- 2 căni de lapte.
Mod de preparare:
- Se amestecă într-un vas făina, praful de copt și sarea, până la omogenizare.
- Se face în mijlocul amestecului o gaură.
- Se pun într-un vas oul bătut separat și laptele și se amestecă bine, până la omogezinare.
- Se toarnă amestecul de ou și lapte în gaura din mijlocul compoziției de făină.
- Se amestecă compoziția cu o furculită, până la omogenizare.
- Se ia câte o lingură din compoziție și i se dă drumul în supa clocotită.
- Se lasă găluștele la fiert timp de zece minute, fără a se acoperi vasul de bucătărie.
Citește și: Secretul celor mai pufoase găluște de griș. Ingredientul surpriză care schimbă gustul
După ce trec cele zece minute, vasul cu supă și găluște se acoperă și se lasă pe foc timp de alte zece minute. Nu descoperi oala în care ai preparat supa. În acest fel, găluștele de griș vor ieși ușoare și pufoase, fiindcă vor fierbe într-un mediu potrivit, care le va permite să absoarbă corespunzător lichidul pentru a deveni moi.