Clătitele, un desert foarte gustos și iubit de toată lumea, acest preparat are multe secrete pe care poate unele gospodine nu le cunosc. Cel mai important lucru este proporția corectă a ingredientelor.
Clătitele sunt extrem de versatile și pot fi preparate în zeci, poate chiar sute de moduri, în funcție de țară. Sunt ușor de făcut și pe placul tuturor, fie că ești fan dulce sau sărat.
Aluatul clătitelor este cea mai importantă parte din preparat, iar câte linguri de făină folosim determină dacă acesta va ieși pufos, delicios și lipsit de cocoloașe. Trebuie să respecți doar câteva reguli de bază, foarte simple.
Nu este nevoie de foarte multă experiență pentru a prepara cele mai bune clătite. Fiind o rețetă simplă, poate fi încercată de oricine, dar cel mai important lucru este aluatul.
Mai exact, câte linguri de făină folosești pentru a avea o compoziție perfectă. Cu toții știm deja că din aluat nu trebuie să lipsească apa minerală. De asemenea, ordinea în care introduci ingredientele în toată compoziția este importantă.
Pentru o porție mare de clătite veți avea nevoie de circa 400 de grame de făină. Mai întâi, aceasta trebuie cernută, nu adăugată deodată. Bucătarii specialiști recomandă să adaugi 4 linguri de făină, adică 1 lingură la 100 de grame.
Iată o rețetă de clătite pe care trebuie să o încerci, ceva mai inedită. Ca și ingrediente, vei avea nevoie de următoarele:
Începem prin a amesteca foarte bine laptele, ouăle, berea, sarea și untul topit, după care lăsăm aluatul la odihnit timp de o oră. Clătitele se prepară într-o tigaie unsă cu unt.
În alte tigaie, se topesc 5 linguri de zahăr și 2 linguri de apă. Veți obține cu caramel auriu, în care se adaugă 50 de grame de unt, feliile de portocale și sucul de portocale. Se lasă pe foc 2-3 minute.
În fiecare clătită se vor pune 2-3 felii de portocale și sos, iar la final, clătitele pot fi pudrate cu zahăr. Poftă bună!