10 ian. 2023 | 10:06

Câte culori are curcubeul, de fapt. Semnificația ascunsă a fiecărei nuanțe

Diverse
Câte culori are curcubeul, de fapt. Semnificația ascunsă a fiecărei nuanțe
Câte culori are curcubeul și care este semnificația lor

Curcubeul este un fenomen optic cu adevărat fascinant. Acesta se manifestă prin apariția pe cer a unui spectru de forma unui arc colorat, atunci când lumina soarelui se îmbină cu în picăturile de apă din atmosferă. De cele mai multe ori, curcubeul apare imediat după ploaie, însă puțini știu câte culori are curcubeul și care este semnificația lor

Ce este curcubeul și de ce apare mereu după ploaie

Curcubeul se formează pe cer întotdeauna după ploaie. Dacă vă întrebați dacă culorile i se schimbă de fiecare dată, ei bine, nu. Culorile curcubeului sunt întotdeauna aceleași și în aceeași ordine.

Isaac Newton a fost cel care a descoperit că sunt șapte culori în curcubeu. Astfel, la finalul secolului al 17-lea, celebrul om de ştiinţă britanic a cumpărat o prismă optică și, cu ajutorul ei, a proiectat lumina soarelui pe unul din pereţii încăperii în care studia. Mai mult de atât, a cerut ajutorul unui prieten pictor să deseneze liniile de demarcaţie între culorile proeminente.

Vezi și De ce nu vezi toate culorile în curcubeu: negru, maro și gri nu fac parte din fenomenul optic

Așadar, cele șapte culori ale curcubeului i se datorează lui Isaac Newton. Se spune că omul de știință a vrut să fie șapte la număr, după cel al numărului zilelor săptămânii, al notelor gamei muzicale şi planetelor care erau cunoscute la momentul respectiv în sistemul solar.

Inițial, Isaac Newton a precizat că curcubeul să aibă doar cinci culori, însă ulterior a schimbat numărul la șapte. Dar haideți să vedem ce semnificație are fiecare culoare a curcubeului!

Roșu este considerat agresiv

Culoarea roșie a curcubeului este o culoarea care simbolizează iubirea, dar și lupta pentru viață și moarte. Este considerată agresivă, pentru că are un impact mare asupra oamenilor cu temperament introvertit. Atunci când aceste persoane văd roșu, simt respingere si iritare.

Roșului îi mai sunt asociate trăsături pozitive precum: energia, curajul, vigoarea și incitate. La polul opus se află pericolul, violența, moartea, războiul și sângele.

Orange (portocaliu)

Culoarea portocalie are o semnificație oarecum negativă. Portocaliul este fierbinte, antrenant, dar în același timp poate fi strident sau tern. Se mai spune că portocaliul polarizează gusturile și este iubit sau detestat de oameni.

Ce înseamnă galbenul în curcubeu

Galbenul din curcubeu este asociat cu cu invidia si gelozia. Pe de altă parte, această culoare simbolizează dragostea de cunoaștere sau este asociat cu acte pline de viclenie. La fel ca și galbenul, portocaliul are semnificații în contradictoriu. Poate fi ușor asociată cu fericirea, optimismul, dar și cu ura, egoismul sau trădarea.

Culoarea verde a curcubeului

Este o culoare cu înclinații pozitive. Ea reprezintă nașterea, reînnoirea și revitalizarea. Verdele mai este simbolul armoniei, prosperității, progresului, evoluției, fertilitătii, sperantei și siguranței.

Albastrul

Această culoare reprezintă spiritualitatea și meditația. În primul rând, albastrul este asociat cu calmitatea, pacea sufletească, prospețimea și fidelitatea.

Totodată, albastrul are și o mulțime de conotații negative. Se asociază cu superficialitatea, tristețea, depresia, indiferența sau conservatorismul. Pe de altă parte, dacă albastrul este închis, el inspiră încredere și demnitate, dacă este deschis este culoarea calmului, dacă este strălucitor reprezintă puterea și indiferența.

Vezi și Patru curcubeie care au făcut istorie: cât de rar e fenomenul și care este explicația

Indigoul

Indigoul este o culoare asociată cu spiritualitatea. De fapt, această culoare reprezintă combinația superioară dintre intuiție și spiritualitate, combinație ce permite accesul direct la înțelepciune.

Vezi și A imortalizat un curcubeu orizontal, iar știința din spate este fascinantă

Violetul

Această culoare este obținută din albastru și roșu, ceea ce înseamnă că simbolizează spiritualitatea asociată cu sângele jertfei. Se spune că violetul este culoarea regilor, a romantismului. Ea poate fi asociată și cu tristețea, melancolia sau indiferența. Violetul poate vindeca și lipsa de încredere sau să diminueze tendințele egoiste.

Parteneri
Drama actorului Valeriu Pavel Dan. Ce a îndurat cu un an înainte de moarte
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 18-24 octombrie. Două zodii primesc vești bune, iar un nativ trece printr-o situație tensionată
Click.ro
„Putin are o retorică din ce în ce mai iresponsabilă.” Reacția NATO după ce o dronă rusească a pătruns în spațiul aerian al României
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Ea e 'prințesa' lui Țiriac! Cu ce se ocupă Ioana, singura fiică a miliardarului român / FOTO
Unica.ro
Scandal uriaș în lumea divelor. Ilinca Vandici și Lora, vorbe usturătoare
EVZ.ro
Lora o pune la punct pe Ilinca Vandici după ce aceasta a comentat despre nunta cântăreței! Ce a enervat-o la culme pe artistă 
Spynews
Vladimir Putin a renunțat, e definitiv! Decizia ISTORICĂ a Rusiei. Toată planeta aştepta anunțul
Capital.ro
Sfântul pe care îl sărbătorim azi, 18 octombrie. O mulțime de români îi poartă numele. E cruce neagră în calendar
Avantaje
VIN BANII pentru ajutorul de încălzire! Iată cine primește banii
Mediaflux
Cum arată Gina Felea în 2024! A împlinit recent 40 de ani și a trecut printr-o transformare uriașă | FOTO
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Imagini din garsoniera în care locuiește Ioana Tufaru, după ce a plecat din casa lui Gigi Becali: „Luca are în sfârșit camera lui”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro