Câte case avea Nicolae Ceaușescu. Vilele erau aranjate după mofturile Elenei, iar luxul domnea la orice pas

de: Andrei Simion
02 12. 2019

Nicolae Ceaușescu și soția lui, Elena, iubeau luxul și vacanțele extravagante. Fie că mergeau la munte sau la mare, cei doi aveau tot timpul la dispoziție mai multe locuințe în care trăiau regește, într-o perioadă în care lucrurile nu mergeau deloc bine în România. Asta pe lângă vila impozantă din cartierul Primăverii din Capitală.

Nicolae Ceaușescu își petrecea vacanțele în vile de lux

Cuplul dictatorial locuia în vila din cartierul Primăverii, construită în anii 60, dar avea la dispoziție locuințe de lux în toate colțurile țării. Fie că pleca în concediu alături de Elena, fie că își lua apropiații și participa la partide de vânătoare, Nicolae Ceaușescu avea tot timpul la dispoziție case de protocol, care chiar dacă nu erau mai frumoase ca cele de astăzi, erau considerate locuințe de lux la acea vreme.

Vila din Snagov a fost folosită timp de peste două decenii ca reședință de weekend de către familia Ceaușescu. De foarte multe ori, cuplul dictatorial se deplasa către locuința luxoasă cu un elicopter. Acolo beneficia de un teren de de volei, dar și de multe alte facilități.

Palatul Primăverii

Vila din Predeal a fost construită în anii 20 și a devenit vilă de protocol în anii 50. Aceasta a fost în stare bună până în anul 1990, dar ulterior a fost lăsat în paragină.

Cabana Paltinul, construită în anii 70, a fost o altă casă de lux în care soții Ceaușescu și-au petrecut vacanțele. Aici se cazau în timpul partidelor de vânătoare de capre negre. La scurt timp după căderea regimului comunist, vila a fost vandalizată.

Nicolae Ceaușescu își petrecea verile la Vila Neptun, pe litoralul Mării Negre. Peste 100 de oameni lucrau aici pentru ca dictatorului să nu îi lipsească nimic. Aceștia se ocupau inclusiv de afânarea nisipului de pe plajă.

Casa de pe Lacul Cinciș, aflată la marginea orașului Hunedoara, a fost o altă destinație luxoasă pentru Ceaușescu. Cei care l-au cunoscut susțin că toate aceste vile erau aranjate după mofturile Elenei, iar luxul domnea la orice pas.