Cătălin Scărlătescu este acum unul dintre cei mai experimentați și renumiți chefi din România, dar a început de jos în acest domeniu. Nu va uita niciodată momentul în care a fost dat afară dintr-un restaurant, din Germania.
Cătălin Scărlătescu a învățat ce înseamnă bucătărie cu adevărat în Germania, acolo unde a fost bucătar și avea în subordine 11 alți bucătari nemți. Chef-ul își aduce aminte cu bucurie de acele momente, chiar dacă au fost foarte grele.
Într-un interviu pentru paginademedia.ro, chef Cătălin a povestit că, pe atunci, chefii erau mult mai duri. Într-o zi a fost dat afară din restaurant pentru că a greșit un sos bechamel.
„Îmi aduc aminte, eram în Germania şi spălam vase şi făceam salate, că, na, la început asta am făcut toţi şi eu eram cel mai muncitor din restaurant.
La un moment dat, au lipsit doi bucătari, nu ştiu ce naiba lipsea din bucătărie şi a venit şeful şi a zis vreau şi eu să-mi faceţi un sos bechamel. Zic „eu, eu”! Şi am făcut o prostie, am făcut eu un c***t. Mi-am luat o scatoalcă şi două picioare-n fund… m-a dat afară din restaurant.
N-am să uit niciodată. Eram undeva în sudul Germaniei şi am mers pe jos vreo 2 km prin ploaie, am ajuns într-o altă localitate şi m-am oprit în faţa unei vitrine imense.
Era o carte mare, scria pe ea cook book – carte de gătit şi am intrat înăuntru şi am luat-o pe aia mare şi am răsfoit. M-am dus la cuprins şi am văzut Bechamel.
Şi când am deschis-o, am avut un noroc fantastic, pentru că totul era explicat şi cu poze. Am văzut că to ce ştiam eu n-avea nicio treabă, dar absolut nimic în comun”, a povestit Cătălin Scărlătescu pentru sursa menționată.
Cătălin Scărlătescu și Doina Teodoru sunt împreună de mai bine de trei ani, iar bucătarul are în plan să se căsătorească cu actrița. Cu toate acestea, încă nu au planificat marele eveniment.
„Nu știu, să vedem, când om avea timp. Nunta trebuie să fie, din punctul meu de vedere, o petrecere foarte casual. Ce mama naibii e asta, să stau drepți la nuntă, «acum să intre sarmalele sau curcanul»?! Nu știu ce o să am, dacă o să am, stai să ajungem, pas cu pas. În mintea mea, un meniu de nuntă trebuie să fie mult mai interesant – o pajiște, un bufet, să mănânce lumea ce vrea, când vrea.
Să nu oblig omul, să-i îndes pe gât orice nebunie creată de vreun bucătar, iscusit sau nu. Pentru că îți spun una, nu există cel mai bun bucătar pe planetă”, a declarat Cătălin Scărlătescu pentru cancan.ro.