Cătălin Botezatu, urmărit internațional. Adevărul despre țepele de milioane date de designer

de: Ana Chivu
25 01. 2021

Veste șocantă primită de fanii celui mai iubit și cunoscut designer de la noi! Cătălin Botezatu este urmărit internațional. Care este adevărul din spatele țepelor pe care le-a dat celebrul jurat al emisiunii „Bravo, ai stil”.

Cătălin Botezatu e urmărit internațional. Ce a făcut designer-ul?

Cătălin Botezatu este urmărit internațional din cauza unor datorii imense. Mai exact, designer-ul le datorează unor creditori peste 2.2 milioane de lei. Oamenii au ajuns la capătul răbdării și nu mai vor să-l aștepte pe juratul de la „Bravo, ai stil” cu banii, după ani de zile în care au încercat să recupereze datoria.

Creditorii vorbesc despre „finalizarea investigaţiilor referitoare la debitorul Botezatu Cătălin Adrian prin intermediul firmei Burford Capital din Marea Britanie, ceea ce ar tranşa definitiv chestiunea acestui debitor controversat”. Oamenii cărora Botezatu le este dator scriu într-un raport că vedeta de la noi fentează recuperarea datoriei.

„în ceea ce îl priveşte pe debitorul Botezatu Cătălin Adrian, s-a arătat, sintetizând, că:

– executorul judecătoresc a recuperat în perioada ianuarie 2018 – martie 2019 suma de 8.880 lei, din care a virat către Bankcoop doar 200 lei, diferenţa de 8.680 lei fiind reţinută cu titlu de cheltuieli de executare;

– din anul 2011, de când dosarul se află la executorul judecătoresc Mihăilescu Adriana Emanuela, până în martie 2019 s-au recuperat 56.031 lei (2,6% din creanţa băncii) de la Botezatu Cătălin Adrian, din care Bankcoop a încasat efectiv suma de 33.551 lei (60% din încasările perioadei), diferenţa de 22.480 lei fiind reţinută, cu începere din martie 2014, de executorul judecătoresc;

– în condiţiile în care numai în perioada 2011 – septembrie 2017 debitorul a obţinut venituri nete de peste 1,2 milioane lei, conform informaţiilor obţinute de Fond de la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, sumele recuperate nu justifică cheltuielile şi onorariile reţinute.”

Detalii din raport

Același raport indică și că în cazul acestuia se reține că lichidatorul judiciar a făcut toate demersurile posibile pentru recuperarea creanței. „împrejurarea că acest debitor nu figurează cu venituri ori bunuri urmăribile fiind motivul pentru care recuperarea creanţei nu a fost posibilă.

Cuantumul cheltuielilor de executare suportate pe parcursul derulării procedurii execuţionale împotriva acestui debitor nu poate întemeia în acest stadiu al procedurii susținerea de netemeinicie ori nelegalitate a raportului final, câtă vreme creditorul pune în discuţie oportunitatea suportării unor cheltuieli de executare apreciate ca disproporţionate faţă de rezultatul obţinut.