Câtă ceapă se pune la salata de vinete. Așa îi dai gustul perfect
Când vine vorba de pregătirul salatei de vinete fiecare gospodină susține că rețeta ei este cea mai bună, însă nu toate știu că există un ingredient care se pune cu măsură. Așadar, câtă ceapă se pune la salata de vinete, potrivit experților bucătari. Așa îi dai gustul perfect.
Rețetă delicioasă de salată de vinete cu ceapă. Câtă ceapă se pune la un kilogram de vinete
Salata de vinete este una dintre preferatele românilor în anotimpul cald. Variantele clasice ale salatei de vinete sunt cu ceapă și maioneză, însă, mai nou, există tot felul de combinații delicioase pe care ar trebui să le încercăm.
Astăzi vă vom dezvălui câtă ceapă trebuie să pui la acest preparat iubit de toată lumea. Care este greșeala pe care multe gospodine o fac, după cum spun marii bucătari.
Salata de vinete nu se face ”la ochi”
Salata de vinete este foarte gustoasă și poate fi preparată în mai multe feluri, însă variantele clasice sunt cele cu maioneză și ceapă.
Cele mai multe dntre gospodinele fac acest preparat ”după ochi”, nemăsurând cantitățile de ingrediente. Însă, conform bucătarilor pricepuți, cantitățile sunt un foarte important, pentru că influențează mult gustul final al preparatului.
Astfel, dacă prepari salata de vinete ”la ochi”, este momentul să renunți la acest obicei care îți va strica prepartul. Salata de vinete este foarte gustoasă, însă pentru asta trebuie să ținem cont de cantități pentru ca preparatul final să fie unul de excepție.
Câtă ceapă se pune în salata de vinete
Potrivit marilor bucătari, la 1 kilogram de vinete este recomandat să adaugi o ceapă de mică.
Dacă dorești ca salata ta de vinete să aibă un gust mai intens de ceapă, mai poți adăuga încă două cepe, la fel de micuțe. Însă, aveți grijă să nu exagerați pentru că riscați astfel să stricați tot gustul minunatei salate de vară.
Ingrediente necesare pentru o salată de vinete delicioasă
-1 kg de vinete
-1 ceapă mică
-150-200 ml ulei de floarea soarelui
-Sare după gust
-Piper după gust.
Cum se prepară salata delicioasă de vinete cu ceapă
Mai întâi se spală vinetele și se șterg bine. Apoi se coc la cuptor timp de 1 oră și 25 de minute, la 150 de grade. După ce au trecut primele 30-35 de minute, vinetele se întorc pe partea cealaltă pentru a se coace bine pe toate părțile.
Când sunt gata, se lasă la răcit într-un castron. După ce s-au răcit, vinetele copate se curăţă de coajă şi se spală bine, fără a se tăia cotorul.
Vinetele curîțate se pun la scurs timp de 30-45 de minute, după care se taie cotorul. Se toacă ceapa foarte mărunt. Vinetele sunt puse pe un tocător de lemn și se toacă foarte bine cu un cuțit de lemn.
Folosiți doar ustensile de lemn pentru tocatul vinetelor
Este important să folosim ustensile de lemn pentru a nu strica gustul vinetelor. După ce le-am tocat bine, se adaugă uleiul la încins și se pune peste vinete.
Se omogenizează bine, pentru ca mai apoi să încorporăm ceapa, sarea și piperul. Salata de vinete cu ceapă seservește cu roșii și pâine.