30 iun. 2024 | 13:12

Cât zahăr se pune la prune pentru țuică. Cantitatea corectă pentru cel mai bun gust

Utile
Cât zahăr se pune la prune pentru țuică. Cantitatea corectă pentru cel mai bun gust

Cât zahăr se pune la prune pentru țuică. Este sezonul în care se coc prunele. Din aceste fructe se pot prepara gem, compot, magiun, dar și țuică. Prin fermentarea prunelor se poate obține țuica de prune care este o băutură alcoolică. Aceasta poate fi făcută acasă de oricine, dar nu toată lumea o face și bună. Există niște pași care trebuie urmați pentru ca aceasta să iasă bună, cum ar fi lăsatul fructelor la fermentat și cantitatea de zahăr. 

Cât zahăr se pune la prune pentru țuică

Se poate face țuică din mai multe fructe, însă cea mai bună la gust rămâne țuica de prună. Există nenumărate rețete după care se prepară aceasta. Știința de a o păstra peste ani duce la calitatea acestei băuturi alcoolice. Pentru asta trebuie să fie respectate câteva etape importante. Iată, așadar, cum se face țuica și cât zahăr se pune la prune pentru țuică.

Se începe prin a aduna prunele. Este de preferat ca acestea să fie puse într-un butoi din lemn, pentru ca gustul țuicii să fie mai bun decât al celei preparate din fructe care au fost puse în butoi din plastic.

Cantitatea de zahăr care se folosește pentru a prepara țuica de prune

Peste prunele care au fost puse în butoi se adaugă zahăr. Cei care se întreabă cât zahăr se pune la prune pentru țuică, trebuie să știe că, pentru a obține gustul țuicii perfecte, trebuie să adaugi la 2-5 kg de prune aproximativ 200 grame de zahăr, după care se lasă la macerat, ca să fermenteze.

Pentru a nu altera gustul final al țuicii, nu este bine să se exagereze cu zahărul. Așadar, nu se pune mai mult zahăr peste prune, deoarece gustul țuicii nu va mai fi bun. În loc de zahăr, bunicii noștri foloseau dulcețuri mai vechi sau resturi de miere zaharisită.

Prepararea propriu-zisă a țuicii de prune începe după ce acestea au fermentat. Pentru a face țuică acasă este nevoie de un cazan de țuică, care poartă denumirea de alambic. Acesta reprezintă un aparat metalic pentru distilarea lichidelor. Gustul băuturii poate fi stricat dacă alambicul este de o calitate foarte slabă. Cel mai bun material din care poate fi confecționat acesta este inoxul.

Mod de preparare țuică de prune

Se așază aparatul metalic pentru prepararea țuicii de prune. În cazan se pun prunele fermentate. Se pregătește focul, pentru ca acestea să fiarbă. Focul se poate face cu un arzător pe gaz sau cu lemne.

Vasul în care sunt prunele, precum și capacul acestuia trebuie să fie închise etanș. Pentru început focul va fi mic. Intensitatea acestuia va crește treptat, după care se va menține constant.

Țuica de prune

Țuica va curge pe la gura țevii de scurgere a serpentinei. În acel loc este nevoie să se pună o cratiță. Pentru ca impuritățile să nu cadă în țuică, peste cratița în care curge se pune un tifon.
Pentru a se omogeniza, țuica se toarnă într-un vas mare. La început, țuica iese mai tare, iar pe parcurs acesta devine din ce în ce mai slabă, ca și tărie alcoolică. Cu alte cuvinte, spre final, aceasta are grade mai puține. Cu cât este mai veche, cu cât trece mai mult timp, cu atât calitatea țuicii de prune va crește, la fel ca și în cazul altor băuturi.
PlaySport
Dezvăluiri despre triunghiul amoros de la Survivor. Zanni a spus tot despre relația cu Ana Porgras: „Ăsta a fost jocul”
Stiri din Lume
Alexandra Stan a arătat aproape TOT! Bluza mulată pe sub care nu purta nimic i-a scos FORMELE în evidență
Stirile PROTV
Reacția șoferului de camion care a ucis o familie din Suceava, când a fost întrebat de accidentul de pe DN2
EVZ.ro
Cine sunt cei mai bogați mafioți din lume. Pe locul trei se află o femeie!
Digisport.ro
E gata! Anunțul făcut de Cristiano Ronaldo, după ce a plâns în hohote pe teren
PRO TV
Fanii lui Taylor Swift, șocați! Julia Robert, filmată când îl scarpină pe piept pe iubitul acesteia, Travis Kelce. Reacția acestuia face toți banii
Adevarul
Cluj vs București: „îmbâcsealǎ, murdǎrie, gunoaie”. Președintele TIFF după trei săptămâni în capitala Ardealului
BZI.ro
Lovitură dată de ProTV! Gina Pistol va prezenta MasterChef!
Spynews.ro
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Sport.ro
FOTO Imaginea pentru care 'cea mai sexy femeie' din lume a primit peste 100.000 de euro
Viva.ro
S-a aflat! Ce relație este, de fapt, între Cătălin Botezatu și Laura Giurcanu: ”Chiar dacă nu se întâmplă atât de des pe cât ne-am dori...”
Impact.ro
WOW! Andreea Bănică, foto INTERZISE! A apărut AȘA și i-a BLOCAT pe toți!
Ego.ro
Cât de FRUMOASĂ era actrița Ileana Stana-Ionescu la 19 ani, când a debutat în teatru. Imagini de colecție cu regretata artistă
Parteneri
Bacalaureat 2024. Ce subiecte s-au dat Istorie
Redactia.ro
Satul din România în care cetățenii au același nume: „Pe toți îi cheamă..”
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Kasparov: Putin e fericit să intervină oriunde, pentru a tulbura apele, dar România nu e un teritoriu unde poate face un progres real
Digi24
Monica Dascalu, de nerecunoscut după ce a născut. Cum arată la 46 de ani / FOTO
Unica.ro
Rețete ideale pentru caniculă. Ușor de preparat și cu puține calorii
EVZ.ro
Cine sunt victimele accidentului de la Suceava. Părinții și doi copii au murit pe loc, când se întorceau din vacanță
Spynews
Amendă 500 de lei. Legea îi obligă pe TOȚI șoferii să plătească. E obligatoriu
Capital.ro
Subiectele la Matematică şi Istorie, de la Bacalaureat 2024, au ajuns pe internet la puțin timp după accesul în sălile de examen
Antena 3
Imaginile cu Emily Burghelea au șocat pe toată lumea. Vedeta, cu fața umflată și plină de vânătăi după vacanța în Mauritius. Ce a pățit
Avantaje
ION ILIESCU, ANUNȚ IMPORTANT! Doliu în ROMÂNIA
Mediaflux
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Spynews.ro
„Apa de slăbit”, rețeta de la mănăstire care te ajută să slăbești un kilogram pe săptămână. Cum se prepară - VIDEO
Realitatea.net
Cine sunt cele cinci noi cupluri curajoase care au spus DA celui mai dur test de fidelitate la Insula Iubirii, sezonul opt
Antena 1
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Impact.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?
Shtiu.ro