Medicii trag numeroase semnale de alarmă, însă suntem în topul consumatorilor. Acest ingredient este întâlnit în compoziția a nu mai puțin de 80% dintre produsele alimentare pe care le găsim pe piață. Cât zahăr consumă în medie un român, în fiecare an.
Cu o istorie ce se întinde pe mai bine de două milenii, astăzi, este un ingredient nelipsit nu doar din preparatele dulci, dar și din foarte multe produse alimentare pe care le consumăm zi de zi.
În ultimii ani, medicii și specialiștii în nutriție au tras numeroase semnale de alarmă, zahărul este principala cauză a celor mai grave boli ale secolului.
În fiecare an, în lume se produc aproximativ 185 de milioane de tone de zahăr, iar țara noastră se află în topul marilor consumatori.
Statisticile sunt alarmante. Cât zahăr consumă în medie un român, în fiecare an? 30 de kilograme. Cu alte cuvinte, 30 de pachete.
„Majoritatea pacienţilor cu istoric ponderal au un istoric de consum exagerat de zahăr şi zaharuri. Se va ajunge la diabet zaharat, la boli cardio-vasculare şi o mulţime de riscuri asociate cu creşterea în greutate.
Este o cale către îmbolnăvire ireversibilă. Când ai ajuns să declanşezi acele boli, nu mai ai ce face decât să le tratezi”, a explicat nutriționistul Șerban Damian, potrivit Observator News.
Te-ar putea interesa și: Ce se întâmplă dacă nu mai consumi zahăr timp de 30 de zile. Schimbările uimitoare care apar în organism
Zahărul este prezent în compoziția a nu mai puțin de 80% dintre produsele alimentare pe care le găsim pe piață: de la pâine, mezeluri, maioneză, până la conserve de legume şi chiar biscuiţi săraţi.
„Sucurile îndulcite. Acestea au o cantitate uriaşă de zahăr. Dacă ne uităm pe etichetă o să vedem de fapt reprezintă apa cu zahăr”, a adăugat specialistul.
Te-ar putea interesa și: A amestecat scorţişoară şi zahăr, apoi şi-a frecat mâinile. Detaliul care îţi va schimba complet viaţa în următoarea perioadă