Cât vom mai purta mască de protecție. Anunțul de ultimă oră în România

Cât vom mai purta mască de protecție. Anunțul de ultimă oră în România

Premierul României, Ludovic Orban, a anunțat cât timp vom mai fi nevoiți să purtăm măștile de protecție în mod obligatoriu atunci când ne aflăm în spații închise. Potrivit premierului, această măsură va fi păstrată atâta timp cât va fi necesar. De asemenea nu se va renunța nici la celelalte măsuri de protecție sanitară impuse până la acest moment, în contextul epidemiei de COVID-19 din țară.

Cât timp vom mai purta mască de protecție. Anunțul de ultimă oră în România

Premierul Ludovic Orban a declarat că măsura măștilor de protecție în spații închise va rămâne valabilă atât cât va fi necesar să ne ferim de virusul ucigaș.

Cât timp va fi necesar, vom păstra necesitatea portului măştii. Cât timp va fi necesar, vom menţine triajul, măsurarea temperaturii, obligaţia de purtare a distanţei, regulile de distanţare fizică în scop sanitar în tot ceea ce înseamnă transport public, spaţii comerciale, locuri de muncă, pieţe, restaurante, terase. Este cea mai puternică formă de protecţie contra infecţiei”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Cât vom mai purta mască de protecție. Anunțul de ultimă oră în România
Cât vom mai purta mască de protecție. Anunțul de ultimă oră în România

Numărul de cazuri noi de coronavirus, tot mai multe

De asemenea, Ludovic Orban a ținut să menționeze că numărul de noi infectări cu coronavirus este în continuă creștere, din cauza cetățenilor care nu respectă regulile impuse în prezent de către autorități.

Pe de altă parte, ministrul Sănătății spune că în acest moment nu există pericolul instituirii unei noi stări de urgenţă, ci se fac evaluări dacă va fi prelungită starea de alertă după 15 iulie.

Nu se impune din nou stare de urgență

În acest moment nu avem acest pericol al stării de urgenţă. Gestionăm numărul de cazuri. Gândim, ca şi evouţie, până pe 15 iulie, dacă e necesară prelungirea stării de alertă sau nu”, a declarat Nelu Tătaru.

De asemenea, ministrul Sănătății a spus că Institutul Naţional de Sănătate Publică face evaluări şi recomandări. „Apanajul stării de alertă este al CNSU, prezidat de premier. Apanajul stării de urgenţă este al preşedintelui Klaus Iohannis”, a amintit Nelu Tătaru.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI