31 ian. 2024 | 11:27

Cât va costa o vacanță în Grecia în vara  2024. La ce să se aștepte românii

Diverse
Cât va costa o vacanță în Grecia în vara  2024. La ce să se aștepte românii
Prețurile au crescut față de anii trecuți

Grecia introduce o nouă taxă pentru turiștii români care aleg această destinație pentru vacanțele de vară, marcând o schimbare semnificativă în politica guvernamentală elenă. Cât va costa o vacanță în Grecia în vara  2024? Începând din ianuarie 2024, statul elen impune o „taxă climatică” pentru fiecare zi de concediu, în încercarea de a acoperi cheltuielile provocate de incendiile și inundațiile devastatoare care au lovit țara în ultima perioadă.

Adio, vacanțe ieftine în Grecia

Decizia de a implementa această taxă vine în contextul în care Grecia a înregistrat vizite semnificative de turiști, cu aproximativ 28 de milioane de vizitatori în primele nouă luni ale anului 2023. 

Vezi și: Cât costă o noapte de cazare în Grecia. Pe insula asta vin puțini români

Premierul Kyriakos Mitsotakis a anunțat, la Târgul Internațional de la Salonic, că finanțarea pentru măsurile de combatere a schimbărilor climatice va crește de la 300 de milioane de euro la 600 de milioane de euro.

Astfel, turiștii care se îndreaptă spre Grecia vor trebui să suporte costuri suplimentare, deoarece taxa pe climă este sezonieră și trebuie plătită în perioada martie-octombrie, în funcție de categoria de cazare.

 Tarifele variază, de la 1,50 euro/zi/persoană pentru camere închiriate sau apartamente, până la 10 euro/zi pentru un hotel de cinci stele. 

Așadar, în perspectivă, turiștii ar putea plăti cu până la 70 de euro mai mult pentru o ședere de șapte zile la un hotel de lux.

Această măsură a stârnit nemulțumire printre hotelieri, care consideră taxa un dezavantaj în comparație cu închirierile pe termen scurt ale camerelor sau apartamentelor de vacanță. 

Vezi și: Cât costă o vacanță în Grecia în 2023. „Prețurile în Thassos au crescut destul de mult”

În plus, operatorii hotelieri cu o cifră de afaceri anuală de peste două milioane de euro sunt obligați să încheie asigurări împotriva dezastrelor naturale. Aceste costuri suplimentare ar putea influența prețurile hotelurilor în anul următor, conform surselor din domeniu.

Cât va costa o vacanță în Grecia în vara  2024

Anul acesta, românii vor plăti mai mult pentru o vacanță în Grecia. După ce că prețurile s-au mărit, această nouă taxă care variază în funcție de cazarea pe care ți-o iei, vine și ea ca o lovitură în portofelele românilor.

Anul trecut, o vacanță în Grecia costa între 350 de euro și 2.627 de euro, în funcție de ce preferi.

Costul unei vacanțe în Grecia în 2023 este influențat de o serie de factori variabili. Este esențial să iei în considerare cheltuielile totale pentru cazare, bilete de avion, transport local, prețurile la alimente, mâncare, activități, băuturi alcoolice și alte cheltuieli suplimentare.

În ansamblu, prețurile vacanțelor în Grecia, inclusiv pachetele turistice și biletele de avion, au înregistrat o creștere medie de 25-30 la sută în 2023 față de anul 2022, conform unui studiu recent citat de revista britanică Which?.

Cercetarea arată că cei care au rezervat pachete de vacanță pentru sezonul de vară 2023 între 1 noiembrie 2022 și 3 ianuarie 2023 au plătit mai mult decât în anul precedent. 

Vezi și: Cât a ajuns să coste o masă de prânz în Grecia pentru o familie cu doi copii. Prețurile au crescut considerabil

Comparând prețurile medii pentru o săptămână de vacanță în șase destinații populare – Spania, Grecia, Portugalia, Italia, Turcia și Cipru – Grecia a înregistrat cele mai semnificative creșteri, fiind urmată de Italia.

Parteneri
BREAKING NEWS! Florin Piersic a fost transportat de urgență la București! Primele imagini, după ce infecția a ajuns în tot corpul
Redactia.ro
3 zodii care au șanse să câștige la Loto în această lună. Se pare că norocul este de partea lor
Click.ro
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu a costat 75.000 de dolari
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Kim Kardashian, senzația serii la Gala Met 2024! Rochia despre care vorbește tot internetul / FOTO
Unica.ro
Scandal uriaș la Eurovision. Fanii au fost oripilați
EVZ.ro
Luna Nouă în Taur, astăzi, 7 mai 2024, ora 23:22 . Semnele zodiacale care vor străluci în această perioadă
Spynews
S-a dat ordinul pentru TOATE FEMEILE, inclusiv din România. Noile reguli devin OBLIGATORII
Capital.ro
Miercurea din Săptămâna Luminată, tradiții și superstiții. Ce nu au voie femeile să facă în această zi
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
Se ADAUGĂ VECHIME în muncă! SCHIMBAREA de la PENSIE
Mediaflux
Alertă de inundații în România! Hidrologii au emis o atenționare pentru 12 județe. Care sunt zonele vizate
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro