Cât trebuie să plătești ca să ai pe masa de Paște 2024 cozonac de la chef Cătălin Scărlătescu. Românii au crezut că nu văd bine
Se apropie Paștele și deja trebuie să ne gândim la ce vrem să avem pe masă în această zi importantă. De câțiva ani, românii aleg tot mai mult să cumpere mâncarea gata făcută, iar printre cei mai pricepuți în acest sens este chef Cătălin Scărlătescu, ce îți pune la dispoziție cele mai delicioase preparate. Ce preț are, însă, un cozonac pregătit de marele bucătar; mulți au crezut că li se pare.
Cât costă cozonacul lui Chef Scărlătescu
Sărbătorile Pascale se aproprie cu pași repezi, iar gospodinele deja au început să facă meniul pentru masa cea mare. Unele dintre ele, însă, nu au timp să le pregătească din cauza programului încărcat, ceea ce le determină să le cumpere direct făcute de specialiști.
Cum Cătălin Scărlătescu are mulți fani, se bucură de un succes formidabil în această perioadă. Cozonacii pe care el îi prepară de sărbători sunt delicioși au devenit celebri în toată țara, motiv pentru care are o mulțime de comenzi de onorat.
Celebrul chef are sub conducere trei restaurante și a anunțat recent meniul de Paște. Prăjiturile, pasca, cârnații, friptura și mielul nu lipsesc de pe listă, fiind printre cele mai căutate în această perioadă.
Totuși, având în vedere că bucătarul folosește doar ingrediente organice, fără coloranți sau conservanți, cei care vor să se bucure de preparatele sale vor trebui să cheltuiască mult mai mult decât de obicei.
Făină albă, zahăr, cacao, alune, ciocolată neagră belgiană 55%,, unt belgian 80%, lapte și ouă sunt ingredientele pe care le folosește la celebrul cozonac. Conform etichetei, nu se folosesc coloranți sau conservanți, dar și prețul este pe măsură.
Acesta are 900 de grame și se vinde ca pâinea caldă de sărbători. Chiar dacă prețurile încep de la 99 de lei, este o experiență culinară pe care merită să o încercăm măcar o dată în viață.
Ce tarif are Cătălin Scărlătescu la preparatele de Paște
O porție de 27 de sarmale costă 137 de lei, în timp ce 2,4 litri de ciorbă de miel costă 117 lei. De asemenea, un kilogram de friptură de miel costă în jur de 200 de lei, în timp ce tocănița ajunge și ea undeva la 179 de lei.
Un kilogram de salată de boeuf costă 75 de lei, iar o farfurie tradițională cu chifteluțe, salată de vinete și cârnați costă în jur de 120 de lei. Produsele de patiserie și prăjiturile costă și ele în jur de 200 de lei. Astfel, un meniu complet pentru masa de Paște pregătit de bucătarul celebru costă cel puțin 1.150 de lei, în funcție de preferințe.
Rețeta de cozonac a lui Scărlătescu
Dacă vrei să îți testezi abilitățile în bucătărie și să ai parte de preparatul lui Cătălin Scărlătescu la un preț mai mic, poți încerca rețeta acestuia de cozonac. Iată ce ingrediente sunt necesare și cum trebuie gătit acest desert.
Ingrediente
- 1 kg făina
- 250 gr zahăr
- 450 ml lapte
- 5 ouă
- 60 gr drojdie
- 300 gr unt Belgian
- 500 gr nucă
- 200 gr rahat
- 150 gr ciocolată belgiană
- 30 gr portocală confiată
- 30 gr coajă de lămâie stafide
- Într-un bol, amestecă drojdia cu 100 ml de lapte și trei linguri de făină pentru a forma o maia. Lasă compoziția să crească până când își dublează volumul.
- Într-o cratiță, fierbe laptele împreună cu zahărul, amestecând până când acesta se dizolvă complet.
- În alt bol, freacă bine gălbenușurile cu un praf de sare, pentru a le amesteca perfect.
- Pune făina într-un bol mare și adaugă pe rând gălbenușurile, laptele îndulcit, untul, coaja de portocală confiată și maiaua pregătită anterior. Frământă bine până când obții un aluat omogen, consistent și elastic.
- Lasă aluatul să crească timp de aproximativ o oră, până când își dublează volumul.
- Întinde o bucată de aluat pe o suprafață bine făinată și adaugă deasupra crema de nuci cu ciocolată belgiană, rahat și stafide. Rulează aluatul strâns și împarte rulada obținută în două. Împletește cele două jumătăți și unge-le cu ou bătut.
- Așază cozonacii într-o formă tapetată cu unt și făină și lasă-i să mai crească timp de aproximativ două ore.
- După ce aluatul a crescut corespunzător, preîncălzește cuptorul la 160 de grade Celsius și coace cozonacii timp de aproximativ 45 de minute până la 1 oră, până când devin aurii și frumos rumeniți.