Carnea de piept de pui poate fi preparată în diferite moduri: prăjită, coaptă sau fiartă. Cu toate acestea, dacă dorești să obții cel mai fraged și suculent fel de mâncare, atunci trebuie să știi câteva secrete.
Carnea de pui poate fi gătită în multe feluri, dar când nu ai timp mult la dispoziție prăjirea în tigaie sau la grătar poate fi una din cele mai bune soluții. La gătit, carnea va rămâne suculentă și nu își va pierde proprietățile benefice. În plus, este foarte ușor să gătești pieptul de pui în acest fel.
Cu toții iubim friptura și cartofii prăjiți, iar noi le pregătim uneori în weekend sau când vrem să scăpăm rapid din bucătărie. Ei bine, noi astăzi o să vă învățăm o rețetă care vă va cuceri instant. Înainte de toate, trebuie să țineți cont de niște pași importanți înainte să gătiți pieptul de pui al tigaie:
Pentru început, tăiați pieptul de pui pe lungime, astfel încât să fie aproximativ de aceeași grosime (cam de 2 degete -2.5cm), dar puteți să faceți acest lucru folosind un sucitor sau un pahar, aplatizând partea mai groasă a acestuia. Nu folosiți ciocanul pentru snițele! Apoi condimentați pipetul de pui pe ambele părți.
Puneți la încins puțin ulei, apoi adăugați pieptul de piu pentru 5 minute. Acesta se va prăji la un foc mediu, pentru a nu se arde. Când observați că se face o curstă aurie, întoarceți puiul și pe cealaltă parte. Lăsați-l timp de 4-5 minute, apoi înainte cu vreo 2 minute de a lua puiul de pe foc, adăugați puțin unt în tigaie. După 2 minute scoateți puiul pe o farfurie. După 3-5 minute e numai bun de mâncat. Poftă bună!
De asemenea, puiul pregătit în asemenea mod poate fi folosit în shaorma cu pui, salata italiană de paste cu pui sau pentru nachos cu brânză și pui la cuptor.
Citește și: Secretul bucătarilor pentru cel mai fraged piept de pui. Ce să faci 15 minute înainte să-l gătești