Cei mai pricepuți bucătari au spus cum se gătește puiul, aliment super-folosit de către români. Aceștia au spus care este secretul bucătarilor pentru cel mai fraged piept de pui. Ce trebuie să faci cu 15 minute înainte să-l gătești.
Orice bucătăreasă a pățit, cel puțin o dată, atunci când a gătit piept de pui ca acesta să iasă atât de uscat încât să nu-l poată înghiți.
Pentru a nu te mai confrunta cu această problemă, astăzi îți dezvăluim secretul bucătarilor pricepuți pentru a găti un piept de pui fraged și suculent de se topește în gură.
Atunci când vrem să pregătim o cină ușoară rapidă, în câteva minte, preparăm un piept de pui. Pentru a ne asigura că acesta nu va ieși uscat, ci fraged și suculent, trebuie să ținem cont de câteva lucruri.
Pieptul de pui este extrem de fin și se dehidratează repede, motiv pentru care este nevoie de alte ingrediente pentru ca rezultatul final să fie unul spectaculos.
Tot ce trebuie să facem este să pui pieptul de pui într-un vas de sticlă sau plastic. Peste, se adaugă un litru de apă caldă și un praf de sare. Se acoperă pieptul de pui cu apă și se lasă acolo pentru circa 15 minute, pentru a se înmuia.
În plus, experții în domeniul bucătăriei spun că e bine ca pieptul de pui să fie uns cu ulei pe ambele părți și apoi pus în tigaie, pe grătar sau în tava pentru cuptor. Astfel, urmând aceste mici trucuri, pieptul de pui nu se va mai usca, ci va avea o crustă rumenă și delicioasă.
De asemenea, bucătarii iscusiți recomandă ca după ce ai uns cu ulei pieptul de pui să îl acoperi cu un strat de condimente după gust.
Astfel, pentru un gust și mai bun, pieptul de pui se combină cu usturoi, cimbru, boia de ardei, turmeric, curry și toate tipurile de piper. De asemenea, sarea și piperul rămân condimentele de bază ale oricărui preparat culinar.
Pentru ca pieptul de pui să nu se usuce este important să setezi corect cuptorul. Acesta se setează la o temperatură mai mare.
Un alt truc este să lași carnea ceva mai puțin timp decât este recomandat sau decât ai copt-o până acum. Nu în ultimul rând, un alt sfat important este să nu ții carnea de pui mai mult de 40 de minute pentru ca pieptul să fie suculent și fraged.