20 apr. 2023 | 13:51

Secretul bucătarilor pentru cel mai fraged piept de pui. Ce să faci 15 minute înainte să-l gătești

Diverse
Secretul bucătarilor pentru cel mai fraged piept de pui. Ce să faci 15 minute înainte să-l gătești
Secrete pentru un pui fraged si suculent

Cei mai pricepuți bucătari au spus cum se gătește puiul, aliment super-folosit de către români. Aceștia au spus care este secretul bucătarilor pentru cel mai fraged piept de pui. Ce trebuie să faci cu 15 minute înainte să-l gătești.

Cum să faci cel mai fraged și suculent piept de pui. Ce trebuie să-i faci înainte de a-l găti

Orice bucătăreasă a pățit, cel puțin o dată, atunci când a gătit piept de pui ca acesta să iasă atât de uscat încât să nu-l poată înghiți.

Pentru a nu te mai confrunta cu această problemă, astăzi îți dezvăluim secretul bucătarilor pricepuți pentru a găti un piept de pui fraged și suculent de se topește în gură.

Pieptul de pui, o cină rapidă și ușoară

Atunci când vrem să pregătim o cină ușoară rapidă, în câteva minte,  preparăm un piept de pui. Pentru a ne asigura că acesta nu va ieși uscat, ci fraged și suculent, trebuie să ținem cont de câteva lucruri.

Pieptul de pui este extrem de fin și se dehidratează repede, motiv pentru care este nevoie de alte ingrediente pentru ca rezultatul final să fie unul spectaculos.

Tot ce trebuie să facem este să pui pieptul de pui într-un vas de sticlă sau plastic. Peste, se adaugă un litru de apă caldă și un praf de sare. Se acoperă pieptul de pui cu apă și se lasă acolo pentru circa 15 minute, pentru a se înmuia.

Cum se face crustă rumenă

În plus, experții în domeniul bucătăriei spun că e bine ca pieptul de pui să fie uns cu ulei pe ambele părți și apoi pus în tigaie, pe grătar sau în tava pentru cuptor. Astfel, urmând aceste mici trucuri, pieptul de pui nu se va mai usca, ci va avea o crustă rumenă și delicioasă.

De asemenea, bucătarii iscusiți recomandă ca după ce ai uns cu ulei pieptul de pui să îl acoperi cu un strat de condimente după gust.

Cu se se combină bine pieptul de pui

Astfel, pentru un gust și mai bun, pieptul de pui se combină cu usturoi, cimbru, boia de ardei, turmeric, curry și toate tipurile de piper. De asemenea, sarea și piperul rămân condimentele de bază ale oricărui preparat culinar.

Pentru ca pieptul de pui să nu se usuce este important să setezi corect cuptorul. Acesta se setează la o temperatură mai mare.

Un alt truc este să lași carnea ceva mai puțin timp decât este recomandat sau decât ai copt-o până acum. Nu în ultimul rând, un alt sfat important este să nu ții carnea de pui mai mult de 40 de minute pentru ca pieptul să fie suculent și fraged.

Parteneri
Silviu Prigoană, ultimele dorințe înainte de a muri. Ce a putut să spună cu doar puțin timp înainte să treacă în neființă
Redactia.ro
Unde va fi înmormântat Silviu Prigoană? „La etajul doi mă duc, sub tata! Sunt pregătit să mor.” Declarații halucinante ale omului de afaceri în podcastul lui Bursucu cu câteva zile înainte să moară!
Click.ro
Care a fost cauza morții lui Silviu Prigoană. Ce au descoperit medicii legiști
Digi24
Imagini NEMAIVĂZUTE cu Monica Tatoiu! Cum arăta pe vremea când se iubea cu Florin Călinescu
Vocea.biz
Anamaria Prodan i-a cerut iertare lui Reghecampf, după moartea lui Silviu Prigoană: 'Am pus mâna pe telefon şi i-am scris'. Ce răspuns a primit impresara de la fostul soț
Unica.ro
Vești proaste pentru șoferi. Spoliați și mai rău de ecologismul UE
EVZ.ro
Ce a comandat Silviu Prigoană de la restaurantul din Bran, cu câteva minute înainte să moară. Afaceristul nu a mai apucat să mănânce
Spynews
Taxă la bancomate. Anunț pentru toți românii care vor să retragă numerar de la ATM
Capital.ro
Silviu Prigoană, 8 căsnicii, 4 soții, 6 divorțuri. Prima soție l-a lăsat văduv, iar ultima i-a adus liniștea, până când moartea i-a despărțit. Cine sunt femeile care i-au marcat viața
Avantaje
Se dau TICHETE de 500 de LEI pentru foarte MULȚI ROMÂNI! Banii se dau pe 18 NOIEMBRIE
Mediaflux
Trupul neînsuflețit al lui Silviu Prigoană a fost ridicat de la INML Brașov. Ce se va întâmpla înainte de a fi depus la capelă
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cine este văduva lui Silviu Prigoană. Mihaela este mai tânără cu 15 ani decât regretatul om de afaceri
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro