Radu Mazăre, reținut în Madagascar! A fost condamnat în același dosar cu Cristi Borcea

Radu Mazăre, reținut în Madagascar! A fost condamnat în același dosar cu Cristi Borcea

Radu Mazăre a fost prins în Madagascar și reținut de autoritățile de acolo. Radu Mazăre a fost condamnat în țară în două dosare.

Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, a fost reținut de autoritățile din Madagascar, potrivit G4Media. El are o condamnare definitivă la nouă ani de închisoare cu executare și încă una, de aproape 10 ani, în prima instanță.

Fostul primar este, însă, fugit din țară din 30 decembrie 2017, atunci când a luat calea Madagascarului, unde dezvoltase propriile afaceri. La momentul în care a fugit din țară, Radu Mazăre era cercetat sub control judiciar, dar, chiar și așa, a reușit să le scape printre degete autorităților. Declara, la acea vreme, că va cere azil politic în Madagascar, însă, din câte se pare, demersul a eșuat.

Fie autoritățile din Madagascar i-au respins cererea, fie o astfel de solicitare nu a fost niciodată făcută, fie procedurile nu s-au încheiat.

Radu Mazăre, condamnat în două dosare în România

Radu Mazăre riscă să stea mulți ani după gratii, dacă autoritățile reușesc să-l aducă în țară. Fostul edil al Constanței are o condamnare definitivă la 9 ani de închisoare cu executare în dosarul care a vizat retrocedarea ilegală a plajelor din Constanța.

E vorba de același dosar în care și Cristi Borcea a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare. În același dosar, au mai fost condamnați Nicușor Constantinescu – cinci ani de închisoare, Dragoș Săvulescu – cinci ani și jumătate, Aurel Jean Andrei – doi ani cu suspendare. Judecătorii au decis, în aceeași sentință, și ca plajele retrocedate ilegal să fie confiscate.

La începutul lunii mai, Radu Mazăre a mai primit o condamnare – de nouă ani și zece luni de închisoare, în dosarul Polaris. Acea sentință poate fi însă atacată cu apel, ea nefiind definitivă. În dosarul Polaris, fostul primar a fost trimis în judecată pentru luare de mită, abuz în serviciu şi conflict de interese.

Urmăriți Playtech.ro și pe