28 apr. 2021 | 13:00

Cât timp trebuie să lași drobul de miel la cuptor și ce temperatură trebuie să setezi

Diverse
Cât timp trebuie să lași drobul de miel la cuptor și ce temperatură trebuie să setezi
Cât timp trebuie să lași drobul de miel la cuptor și ce temperatură trebuie să setezi. Pași

În mod tradițional, în timpul pregătirilor pentru sărbătorile pascale, credincioșii ortodocși taie un miel, care simbolizează jertfa lui Hristos pentru mântuirea neamului omenesc. Din acesta sunt realizate o multitudine de preparate care vor fi servite de întreaga familie, alături de ouă roșii și pasca cu brânză. Deși se montează simplu, mielul are o carne pretențioasă, ce se prepară după reguli bine definite. Temperatura și timpul de gătire sunt factorii principali la care trebuie să fii atent.

Drob de miel: Cât timp trebuie să îl lași la cuptor și ce temperatură trebuie să setezi

Mode preparare

Taie mărunt ceapa verde și călește-o în puțin ulei. Spală măruntaiele, taie-le în bucăți după bunul plac și adaugă-le peste ceapă. După prăjire, dă carnea prin mașina de tocat împreună cu mărarul proaspăt ori taie totul la cuțit. După ce acest pas este îndeplinit, amestecă între ele toate ingredientele deja făcute până acum. Adaugă ouăle și condimentele și amestecă bine compoziția.

Ia o tavă de chec, unge-o cu unt sau ulei, pune prapurul și adaugă puțină compoziție peste. Peste ea adaugă câteva ouă fierte, acoperă-le cu restul de compoziție, nivelează și învelește totul în prapure. Unge drobul cu ulei sau ou și bagă-l la cuptorul preîncălzit. Dacă este lăsat la temperatura de 175 de grade Celsius, va fi gata în 30 de minute.

Cea mai cunoscută rețetă de drob

În lume există o mulțime de preparate similare cu drobul de miel, dar cel mai cunoscut este haggis-ul scoțian. Una dintre asemănările principale dintre aceste preparate este faptul că haggis-ul se fierbe în burtă de oaie și nu conține o cantitate mare de verdețuri precum drobul românesc.

În Statele Unite ale Americii este interzis importul și pregătirea măruntaielor de oaie. Partea bună pentru românii de acolo este că acesta poate fi făcut nu numai din carne de miel, ci și din porc, vită sau pui. De altfel, și la noi, în unele case, se gătește drob cu alt tip de carne, adesea de pui, fiindcă cea de miel nu este pe placul multora, din cauza mirosului și gustului specific.

Parteneri
Ce trebuie să ai în buzunar de Crăciun pentru a avea noroc și împliniri
Redactia.ro
Povestea tragica a Zarazei, bruneta „de o frumusețe dumnezeiască”, ucisă de un asasin plătit de Zavaidoc
Click.ro
Portretul lui Mihail Neamțu, noul președinte al Comisiei de Cultură. Cunoscut pentru dezinformări și acuzat de propagandă legionară
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Cum arată și cu ce se ocupă soția lui Ștefan Hrușcă. Geanina a fost fotomodel și i-a dăruit artistului doi copii, un băiat și o fată
Unica.ro
Schimbări la plata cu cardul. Măsura intră în vigoare joi, 26 decembrie
EVZ.ro
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews
Statul vrea banii românilor. S-a dat ordinul în România. Se achită până la 9.720 lei anual
Capital.ro
Cum arată casa de 2,5 milioane de euro a Monicăi Tatoiu. Are 9 dormitoare și mobilă de lux. Vila e o fortăreață: “Tot sistemul de protecție a casei este inventat de mine"
Avantaje
PLATA cu CARDUL se SCHIMBĂ RADICAL! DISPARE în câteva ORE
Mediaflux
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Mireasa Confesiuni, sezonul 6. Ce s-a întâmplat la Paris între Daiana și Cristi. De ce relația lor a ajuns în impas după logodnă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro