28 apr. 2021 | 13:00

Cât timp trebuie să lași drobul de miel la cuptor și ce temperatură trebuie să setezi

Diverse
Cât timp trebuie să lași drobul de miel la cuptor și ce temperatură trebuie să setezi
Cât timp trebuie să lași drobul de miel la cuptor și ce temperatură trebuie să setezi. Pași

În mod tradițional, în timpul pregătirilor pentru sărbătorile pascale, credincioșii ortodocși taie un miel, care simbolizează jertfa lui Hristos pentru mântuirea neamului omenesc. Din acesta sunt realizate o multitudine de preparate care vor fi servite de întreaga familie, alături de ouă roșii și pasca cu brânză. Deși se montează simplu, mielul are o carne pretențioasă, ce se prepară după reguli bine definite. Temperatura și timpul de gătire sunt factorii principali la care trebuie să fii atent.

Drob de miel: Cât timp trebuie să îl lași la cuptor și ce temperatură trebuie să setezi

Mode preparare

Taie mărunt ceapa verde și călește-o în puțin ulei. Spală măruntaiele, taie-le în bucăți după bunul plac și adaugă-le peste ceapă. După prăjire, dă carnea prin mașina de tocat împreună cu mărarul proaspăt ori taie totul la cuțit. După ce acest pas este îndeplinit, amestecă între ele toate ingredientele deja făcute până acum. Adaugă ouăle și condimentele și amestecă bine compoziția.

Ia o tavă de chec, unge-o cu unt sau ulei, pune prapurul și adaugă puțină compoziție peste. Peste ea adaugă câteva ouă fierte, acoperă-le cu restul de compoziție, nivelează și învelește totul în prapure. Unge drobul cu ulei sau ou și bagă-l la cuptorul preîncălzit. Dacă este lăsat la temperatura de 175 de grade Celsius, va fi gata în 30 de minute.

Cea mai cunoscută rețetă de drob

În lume există o mulțime de preparate similare cu drobul de miel, dar cel mai cunoscut este haggis-ul scoțian. Una dintre asemănările principale dintre aceste preparate este faptul că haggis-ul se fierbe în burtă de oaie și nu conține o cantitate mare de verdețuri precum drobul românesc.

În Statele Unite ale Americii este interzis importul și pregătirea măruntaielor de oaie. Partea bună pentru românii de acolo este că acesta poate fi făcut nu numai din carne de miel, ci și din porc, vită sau pui. De altfel, și la noi, în unele case, se gătește drob cu alt tip de carne, adesea de pui, fiindcă cea de miel nu este pe placul multora, din cauza mirosului și gustului specific.

Parteneri
Cum arată locul de veci al lui Gigi Becali. Gazonul dintre morminte, provenit de la FCSB
Redactia.ro
Preparatul biblic care e la mare căutare în zilele noastre. Această mâncare simplă, dar plină de savoare, a devenit o vedetă culinară
Click.ro
Ce spun ucrainenii despre încheierea războiului. Sondajul care contrazice ce se știa până acum
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Femeia care le știa toate secretele rupe tăcerea! Ce a povestit Flora Năstase despre intimitatea relației dintre Adriana Bahmuțeanu și Silviu Prigoană. 'Silviu mă suna'
Unica.ro
Maria Popovici, de nerecunoscut după divorț. A înflorit după despărțire
EVZ.ro
Mesajul transmis de iubita lui Babasha, după scandalul imaginilor controversate, din intimitate, cu artistul. Ce spune femeia care îl va face tată / FOTO
Spynews
Buletin interzis în România. Actele de identitate ce nu pot fi folosite. Se face închisoare
Capital.ro
Imagini din casa lui Silviu Prigoană. E o fortăreață! Camerele copiilor arată ca în filmele SF. Tot confortul și mai mult de atât
Avantaje
ATENȚIE la SCOS BANII din BANCOMAT! Greșeala majoră care TE LASĂ FĂRĂ EI
Mediaflux
”Am luat o pauză”. Vlad Gherman și Oana Moșneagu trec printr-o situație dificilă! Actorul a făcut declarații | FOTO
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cum va fi vremea în perioada 21 noiembrie - 16 decembrie 2024. Se anunță temperaturi scăzute
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro