Specialiștii ne sfătuieasc să fim extrem de atenți și la felul în care depozităm alimentele, după ce le desigilăm, odată cumpărate din supermarketuri. Deși toată lumea crede că muștarul și ketchupul nu ar avea termen de garanție, iată că adevărul este altul. Cât timp rezistă condimentele, după ce au fost desfăcute prima oară.
Deîndată ce ai desigilat anumite produse alimentare, este necesar să le pui la rece, de preferat în frigider, pentru a le prelungi durata de valabilitate.
Dacă odată sigilate produse precum muștarul sau ketchupul pot rezista și un an de zile, în cămară sau debara, ei bine, situația se schimbă în momentul în care le desfacem capacul și le utilizăm.
Conform experților, odată deschis, muștarul are termen de valabilitate o lună de zile, spre deosebire de ketchup, care poate rezista lejer o jumătate de an pe raftul din cămară, fără să te temi de faptul că s-ar putea strica. Iată cât timp rezistă alimentele tale favorite:
Citește și Cât timp rezistă carnea de pui la congelator. Multe gospodine procedează greşit
Deîndată ce depozitezi preparatele, în special cele de origine animală, la frigider sau congelator, procesul de dezvoltare al bacteriilor se diminuează.
Când vine vorba despre alimentele aflate în stare crudă sau cele negătite, situația stă în felul următor. În timp ce carnea de pui, creveții și file-ul de pește rezistă nepreparate timp de două zile, baconul este comestibil pentru încă două săptămâni. Cât de mult rezistă produsele negătite, de fapt:
Citește și Cât timp e bun ketchup-ul pe care l-ai deschis. Mulţi români îl aruncă la gunoi prea repede