Cât timp se fierbe orezul cu lapte, de fapt. Greşeala uriaşă pe care o fac toate gospodinele

Cât timp se fierbe orezul cu lapte, de fapt. Greşeala uriaşă pe care o fac toate gospodinele
Greseala pe care o faci la orezul cu lapte

Orezul cu lapte este unul dintre cele mai iubite deserturi, copiii îl adoră. Deși rețeta conține două sau trei ingrediente simple, multe gospodine nu știu cât timp se fierbe orezul cu lapte, de fapt. Așa îți poți explica de ce nu iese cum trebuie. Află în acest articol ce este acest dulce tradițional, dar și care sunt beneficiile lui, plus alte secrete surprinzătoare.

Ce trebuie să știi despre orezul cu lapte

Orezul cu lapte este un desert foarte sănătos, recomandat copiilor care nu pot sta departe de ceva dulce. Poate înlocui cu succes clătitele, gogoșile sau prăjiturile din comerț. Baza este alcătuită doar din două ingrediente: orezul și laptele. După preferințe, poți adăuga și scorțișoară. Până aici, nimic complicat. Apar greșeli la procesul de fierbere. Nu te speria de fluiditatea sa cât încă este fierbinte. Vei observa că, în cele din urmă, se va închega și îngroșa.

Secrete pe care nu ți le spune nimeni

O farfurie de orez cu lapte are substanțe nutritive esențiale: carbohidrați (74 g), proteine (7.90 g), minerale: calciu (225 mg), iod (20 mg), magneziu (33 mg), potasiu (313 mg), fosfor (49 mg), seleniu (5.50 mg)) și fier (1 mg), dar și vitamine: A, B1 (0,09 mg), B2 (0,33 mg), B9 sau acid folic și vitamina D. Mai mult, conține și diferiți aminoacizi, cum ar fi alanina, arginina, fenilalanina, glicina, histidina, leucina, metionina, tirozina, triptofanul, valina și treonina. Prin urmare, acest desert este indicat chiar și atunci când ții dietă sau vrei ca micuțul tău să mănânce sănătos.

Faci o mare greșeală cu acest desert

Atunci când vrei să-ți surprinzi familia cu un desert simplu și sănătos, alege orezul cu lapte. Reține că doar cel alb este indicat deoarece conține o cantitate scăzută de fibre, în comparație cu orezul brun. De asemenea, alege doar lapte de vacă (bogat în proteine). Pentru un gust aparte și aromă deosebită, pune și puțină scorțișoară. Condimentul are calități numai bune pentru a atenua digestia mai grea sau mai dificilă. Reține că preparatul trebuie gătit la foc mic și amestecat constant, pentru a nu se prinde de fundul oalei.

Cât timp se fierbe orezul cu lapte, de fapt

După ce ai stabilit ingredientele, trebuie să știi care este timpul de fierbere corect. Orezul cu lapte trebuie lăsat pe foc aproximativ 20 de minute, apoi acoperit pentru încă 30 de minute. Ai văzut cât de simplu este, de fapt? I-ai aflat secretele, așa că nu-ți mai rămâne decât să te bucuri de o porție generoasă, fără să-ți faci griji că îți pune în pericol silueta.