Secretul grișului cu lapte. Ingredientul care îţi asigură gustul ca la mama acasă
Grișul cu lapte rămâne în continuare un produs popular în rândul familiilor cu copii. Pe lângă faptul că este foarte gustos, acest fel de mâncare este potrivit pentru absolut orice perioadă a zilei. A găti griș cu lapte este la îndemâna oricărei gospodine. Rețeta este foarte simplă, așa cum știm deja cu toții, și de multe ori este principala mâncare care se servește copiilor la micul dejun. Află cât timp se fierbe grișul cu lapte, de fapt, în așa fel încât să nu devină terci şi care e ingredientul care îţi asigură gustul ca la mama acasă.
Diferența dintre griș și făina de porumb
Mai întâi de toate, să lămurim problema diferenței dintre griș și făina de porumb. Textura grișului poate fi asemănătoare cu cea a făinii de porumb. Diferența este că grișul este preparat din grâu, în timp ce făina de porumb din porumb.
Polenta (sau o altfel de mămăligă), care este preparată din făină de porumb, are o consistență foarte similară cu a grișului. Gustul este, însă, diferit. De asemenea, polenta nu conține gluten. Grișul, da.
Servit alături de garnitura preferată, un bol de griș cald poate constitui o masă consistentă pentru absolut orice moment al zilei. Indiferent de rețeta pe care o folosești pentru a prepara griș cu lapte, niciodată nu uita să adaugi unt, vanilie și praf de sare în compoziție.
De regulă, la 90-100 de grame de griș se adaugă 1 litru de lapte, respectiv 100 mililitri de lapte la fiecare 9-10 grame de griș. Dacă vă place ca grișul să aibă un gust mai dulcișor, puteți adăugași zahăr în compoziție.
Cât timp se fierbe grișul cu lapte, de fapt
Secretul celui mai bun griș cu lapte are legătură cu timpul de fierbere al grișului. Află în rândurile următoare cât timp se fierbe grișul cu lapte în așa fel încât să nu stricați mâncarea. Când puneți compoziția pe foc, la început, se amestecă doar ocazional în ea. Însă atunci când laptele începe să se încălzească, trebuie să amestecați constant compoziția cu telul.
Evident, cu cât adăugați în compoziție mai mult lapte, cu atât mai subțire va fi grișul. Pentru o compoziție densă și îndestulătoare, echilibrați amestecul. Amestecul cremos se fierbe pe foc timp de 20 de minute. Niciun minut mai mult! Dacă lăsați pe foc amestecul omogen depășind termenul menționat, grișul se va transforma în terci și nu va mai avea aceeași consistență.
Citește și: Griș cu lapte, rețetă inedită! Ce ingredient secret pun gospodinele pentru un gust special
Ingredientul secret pe care îl folosesc mamele şi bunicile
Puteți savura grișul cu lapte cu zahăr sau puteți să adăugați în farfurie diverse ingrediente, după preferințe. Unele gospodine adaugă în farfurii sau boluri zahăr brun, scorțișoară, miere sau chiar fructe proaspete.
Deşi este un preparat simplu, grișul cu lapte are un ingredient secret care schimba tot gustul. Este vorba despre coaja rasă de lămâie care se pune odată cu grișul la fiert.