Cât timp se fierb legumele în ciorbă. Doar aşa rămân crocante şi cu o culoare frumoasă
A venit sezonul supelor și ciorbelor! Majoritatea românilor au făcut modificări uriașe în dieta lor alimentară, iar pe masa acestora se află de acum mai multe preparate grase și sățioase. Mâncarea gătită este preferată de gospodine în sezonul rece, astfel că acestea gătesc cel mai mult ciorbă la felul principal. Din păcate, nu toate știu să o prepare ca la carte. Cât timp trebuie să fierbi legumele pentru ciorbă? Ele trebuie să rămână puțin crocante.
Truc pentru gospodine: cât timp trebuie să fierbi legumele?
Gospodinele încearcă să le facă pe plac celor din familie. Cei mai mulți români și-au schimbat acum obiceiurile alimentare. Mai exact, sezonul rece îi prinde pe majoritatea oamenilor cu mai multă mâncare gătită pe masă, iar de cele mai multe ori la felul principal cu ciorbă sau supă.
Astfel de preparate sunt perfecte pentru toamnă și iarnă pentru că oferă un plus de vitamine, dar te și încălzesc într-o zi rece. Atunci când vorbim de legumele din ciorbă trebuie să ne gândim la modalitatea perfectă pentru a le păstra proprietățile.
Legumele mult prea fierte ajung să nu mai dețină multe vitamine, așa că este indicat să le ții pe foc 20-30 de minute în cazul rădăcinoaselor (morcov, țelină, păstârnac) și 10-15 minute dacă vorbim despre: ardei roșu/verde, dovlecel sau păstăi. În primul rând, gospodinele știu că primul pas este să călească ceapa în puțin ulei. După ce e gata procesul, toarnă puțină apă și stocul de pui/vită/porc.
Ce trebuie să faci?
Pune legumele care se fierb mai greu, iar peste câteva zeci de minute adaugă și legumele care se pătrund mai ușor. După ce acestea fierb, adaugă sucul de roșii, perișoarele de carne sau găluștile de griș. Nu uita să închizi focul, iar abia apoi să torni borșul, sarea de lămâie, zeama de varză sau sucul de lămâie pentru acrit.
Orice ciorbă se acrește la final, după ce aparatul electrocasnic este oprit. Tot atunci se pune jumătate din legătura de pătrunjel sau leuștean tocat mărunt. Lasă ciorba acoperită preț de cel puțin 10 minute pentru ca preparatul să se odihnească așa cum se cuvine, iar mai apoi servește cu încredere din el.
Cei mai mulți români mai adaugă verdeață proaspătă de decor în porțiile separate, iar în ciorbă pun și o lingură de smântână grasă. De asemenea, majoritatea adoră să consume ciorbele sau supele cu un ardei iute murat sau proaspăt. Gătește și o pâine de casă dacă ai posibilitatea. Cu siguranță îi vei bucura pe invitații tăi.