Un preparat vedetă al sezonului cald, când tarabele din piață nu duc lipsă de ingredientele proaspete de care avem nevoie pentru a-l găti, dar și un adevărat răsfăț culinar. Dacă nu vrei să dai greș, este foarte important să știi cât timp se fierb ardeii umpluți, de fapt. Dacă vei respecta această recomandare, vei vedea că nu se vor rupe, ies perfecți.
Ardeii umpluți sunt, fără doar și poate, una dintre mâncărurile preferate ale românilor, un preparat savurat în toate colțurile țării. Pentru mulți, reprezintă gustul copilăriei, un răsfăț cu care îi încântau mamele și bunicile. Nu sunt deloc complicat de gătit, se pot bucura de rezultate ca la carte chiar și cei care nu au prea multă experiență în bucătărie.
Cheia succesului, în acest caz, este timpul de fierbere. Este foarte important să fie ținuți pe foc suficient cât ingredientele să se înmoaie și aromele să se întrepătrundă, dar nici prea mult, altfel vor fi uscați, iar coaja de ardei se va dezintegra.
Așa cum am spus și mai sus, nu este deloc complicat să pregătești această mâncare. Spală și curăță ardeii, având grijă să îndepărtezi toate semințele din interior.
Ceapa se toacă și se pune la călit. În momentul în care devine arămie, se adaugă pasta de tomate și trei linguri de apă. În același vas se pune și orezul la fiert, cu pătrunjelul tocat mărunt.
Se formează amestecul din toate ingredientele, iar compoziția obținută se transferă în ardeii curățați, care apoi se pun pe foc.
Ardeii umpluți se fierb timp de oră, o oră și jumătate, cel mult. Vei vedea că s-au gătit perfect.