09 sept. 2022 | 10:15

Cât timp să fierbi dulceața de prune. Greșeala pe care să nu o mai faci vreodată

Sfaturi Culinare
Cât timp să fierbi dulceața de prune. Greșeala pe care să nu o mai faci vreodată
Cât timp trebuie fiartă dulceața de prune?

Dulceața de prune este una din preferatele românilor. Majoritatea o au în cămară și se bucură de ea în prăjituri sau pe pâine cu unt. Gospodinele știu cel mai bine care este trucul pentru acest preparat și cât timp este nevoie să fie fiert. Multe dintre doamne fac o anumită greșeală în rețetă. Cum trebuie să procedezi atunci când vine vorba despre dulceața de prune și cât timp trebuie să o ții pe foc?

Rețetă dulceață de prune

Românii adoră preparatele cu prune. Multe din gospodine gătesc prăjituri cu prune și fac gem și dulceață din celebrele prune care sunt cărnoase și au un gust deosebit. Indiferent de cum alegi să le prepari, trebuie să înveți să le pregătești ca la carte. Dulceața din aceste fructe este deosebită. Ea trebuie să aibă o anumită textură pentru a rezista pe tot parcursul sezonului rece.

Prunele sunt fructe răspândite în țara noastră și se găsesc sub diverse soiuri. Unele mai dulci pot să fie folosite în prăjituri sau gem, altele mai acrișoare sunt perfecte pentru diverse băuturi unde se mai poate adăuga mult zahăr. Gospodinele aleg aceste fructe pentru gem sau compot.

Prunele sunt bogate în vitaminele (A, K, C, potasiu și fibre). Acestea conțin și antioxidanți, au efect energizant asupra organismului și mențin sănătoase atât mintea, cât și corpul. Bucătarii recomandă una din cele mai simple metode de a prepara dulceața de prune. Poate fi preparată de oricine în felul acesta.

  • Ingrediente

1 kg zahăr;
2 pachete zahăr vanilat.
3 kg prune(orice soi de prune)

Mod de preparare

Spală fructele și scoate sâmburii din toate bucățile. Pune totul într-un recipient în care se vor fierbe. După ce s-au înmuiat și s-a format lichid, ia vasul de pe foc și dă produsul printr-o strecurătoare. Amestecă dulceața cu o lingură de lemn pentru a separa cojile de pulpă.

Trebuie să faci asta preț de cel puțin 10 minute. Dulceața va fi mai fină dacă alegi să dai cojile jos. Cu toate astea, poți să le lași dacă îți dorești puțină textură în ea. Pulpa și zeama trebuie trecute prin strecurătoare, ulterior puse din nou la fiert.

După ce se îngroașă trebuie să pui zahărul și vanilie, iar mai apoi să amesteci din ce în ce mai des. Ia vasul de pe joc și lasă puțin la răcit. Trebuie să știi că este nevoie să o fierbi cel puțin o oră cu câteva pauze între. Pentru un plus de aromă, adaugă câteva păstăi de vanilie în borcane.