Ați observat că, de multe ori, alimentele se strică, în ciuda faptului că sunt depozitate la frigider? Specialiștii din domeniul sănătății recomandă tuturor consumatorilor să ia măsuri de precauție în acest sens. Află în rândurile următoare cât timp poți ține în frigider mâncarea reîncălzită, fără să-ți expui sănătatea la riscuri semnificative.
Când vine vorba despre depozitarea de produse alimentare la frigider, trebuie ținut cont de faptul că temperatura acestuia trebuie să fie întotdeauna de cel puțin 4 grade Celsius. Un frigider care are o temperatură mai mare decât limita precizată anterior va prezenta condițiile potrivite pentru alterarea mâncării.
În ceea ce privește congelatorul, acesta trebuie să prezintă mereu o temperatură sub 0 grade Celsius. Doar în acest fel poți ști sigur că alimentele sunt păstrate înghețate în condiții optime, pentru o perioadă mai lungă de timp.
Mâncarea poate fi păstrată la rece doar în anumite condiții, dintre care unele sunt cât se poate de evidente. De exemplu, nu se depozitează niciodată mâncare la frigider dacă există pene de curent sau căderi de energie. Recipientele în care se depozitează mâncarea trebuie să fie bine curățate și dezinfectate.
Este de preferat ca mâncarea să fie depozitată la rece întotdeauna în recipiente din sticlă refractară. Însă dincolo de aceste detalii, cât putem păstra la frigider mâncarea reîncălzită, ca să nu se strice?
Află în continuare cât timp se pătrează produsele la frigider, în funcție de categoria din care fac parte. Doctorul Rafa Carbajal a explicat pe larg perioada potrivită de depozitare a mâncării la frigider. Potrivit specialistului în sănătate, există diferite considerente care trebuie luate în considerare.
Bucățile de carne pot să reziste la congelator până la 12 luni de zile, fără a se strica. Însă depozitate la frigider, nu rezistă decât până la cinci zile. Asta doar în cazul cărnii de porc.
În cazul cărnii de pasăre, lucrurile stau diferit, potrivit medicului nutriționist. Carnea de păsări de curte nu rezistă la frigider decât două zile. Congelată, rămâne comestibile pentru aproximativ patru luni de zile.
În formă rezîncălzită, mâncarea rezistă la frigider doar două zile, potrivit lui Rafa Carbajal, care a accentuat importanța respectării măsurilor de igienă alimentară. Medicul a mai explicat pentru Viviendo en Casa că, spre deosebire de pieptul de pui, cârnații rezistă la frigider o săptămână, iar la congelator aproximativ două luni.