Cât timp poți ține carnea tocată la congelator. Carnea tocată este ușor de gătit, prietenoasă cu bugetul și super versatilă. Este un aliment grozav pe care trebuie să îl ai la congelator. Carnea tocată crudă se păstrează foarte bine la congelator, fie că este carne de vită, miel, pui sau porc și există foarte multe rețete creative de făcut cu tocată. Iată cât timp poți ține carnea tocată la congelator.
Cel mai bine este să congelezi carnea tocată imediat după cumpărare pentru cele mai bune rezultate. Poți îngheța carnea tocată în ambalajul său de supermarket, dar dacă dorești să se dezghețe mai repede mai târziu, urmează acești pași:
Înfășoară carnea tocată în folie de plastic, folie de aluminiu sau hârtie pentru congelator sau pune-l într-o pungă sigură pentru congelator înainte de congelare. Făcând acest pas suplimentar, se minimizează riscul de ardere a congelatorului și previne infiltrarea mirosurilor de congelator în carnea tocată.
Păstrează carnea tocată pe raftul de jos al congelatorului, așa cum ai proceda în frigider. Asigură-te că pui punga, astfel încât să îți poți da seama când a fost pusă la înghețat. O altă informație utilă de reținut este cantitatea de carne care se congelează. Acest sfat este util în special dacă ai împachetat carnea și nu mai poți vedea conținutul. Dacă ai mai multe pungi de carne de tocată în congelator, urmează regula primul intrat, primul ieșit, adică orice pungă a fost introdusă prima în congelator, scoateți-o mai întâi.
Carnea tocată va rămâne la calitate superioară timp de 2-3 luni, după acest timp va fi în continuare consumată în siguranță, dar poate pierde calitatea.
Poți folosi carnea tocată congelată și decongelată pentru a face chiftele sau orice altceva, iar odată ce a gătită le poți congela încă o dată carnea tocată, fără probleme.
Există câteva modalități de a dezgheța carnea tocată, în funcție de cât timp aveți.