Cât timp poți păstra șoriciul la frigider. Semnul care îți arată că nu este cazul să îl mai consumi

de: Andreea Vînătoru
30 12. 2022

Se știe că șoriciul este una dintre cele mai apreciate delicatese atunci când vine vorba de carnea de porc, iar cei mai mulți sunt interesați să afle cât timp poți păstra șoriciul la frigider. Iată care este secretul păstrării acestuia la rece fraged și gustos!

Cât timp poți păstra șoriciul la frigider. Detalii la care să fii atent înainte de a-l consuma

Nu există sărbători fără să mănânci gustosul șorici, dar cum faci să-l păstrezi cât mai moale și fraged pentru masa festivă? De cele mai multe ori ați observat că șoriciul începe să-și piardă din savoare după o anumită perioadă. După ce a fost sacrificat porcul, acesta este curățat de păr și spălat, în așa fel încât să se obțină un șorici numai bun de mâncate.

Ei bine, există o metodă prin care îl poți păstra proaspăt la fel ca atunci când ai tăiat porcul. Pentru a păstra șoriciul moale și fraged, majoritatea gospodinelor aleg să-l bage la rece. Dar cât poți păstra șoriciul la frigider?

Rețeta este una foarte simplă și ai nevoie de doar câteva ingrediente, care se regăsesc în bucătărie. Rezultatul va fi absolut senzațional și veți putea servi un șorici fraged și delicios chiar și după sărbători.

Citește și: Cum faci șoriciul moale și fraged, de fapt. Așa se păstrează corect pentru mai multe zile

Așadar, aveți nevoie doar de apă, sare și câțiva căței de usturoi. După ce șoriciul a fost curățat de grăsime, se taie fâșii și se așază într-un borcan. Peste el se toarnă apă, 4-5 linguri de sare și 4-5 căței de usturoi. Compoziția obținută se păstrează la rece câteva săptămâni bune. Dacă observați că apa de la șorici s-a colorat, este musai să o schimbați.

O altă modalitate de păstrare a șoriciului la frigider este învelirea lui în folie alimentară. Nu se va usca și nici nu va prinde miros. Cu toate acestea, există un dezavantaj. Trebuie să fie consumat cât mai repede, în 3-4 zile pentru că riscă să se întărească și ulterior să se strice.

Citește și: Secretul șoriciului moale. Trucul genial pe care trebuie să-l încerci, se va topi în gură

Trucul eficient prin care poți păstra șoriciul fraged și moale

Un alt truc pentru ca șoriciul să fie fraged mai mult timp este învelirea porcului după ce a fost tăiat cu o pătură groasă. Astfel, după ce ați pârlit porcul, se toarnă apă fierbine cu sare peste el și acoperă-l apoi cu o pătură groasă. În acest mod, saramura obținută va pătrunde în șorici și îl va frăgezi.

Pătura groasă se ține doar 10-15 minute, după care se dezvelește animalul și se freacă cu peria până când șoriciul rămâne galben. Apoi se spală cu apă fiartă până când șoriciul va deveni alb.

Un alt truc pentru a păstra șoriciul mai fraged și mai gustos este să-l frigi pe grătar sau chiar la flacăra aragazului. Așadar, rade bine șoriciul de păr, îndepărtează grăsimea și fierbe-l în apă puțin sărată. Apoi se scurge de apă, se usucă și se taie în bucăți, după care se pune pe grătarul încins. În acest mod, îl puteți consuma o lungă perioadă de timp, chiar și după sărbători.

Citește și: Cât șorici de porc ai voie să consumi într-o zi. Cine nu are voie să mănânce