Cât timp economisesc bucureștenii din Drumul Taberei acum, după deschiderea Magistralei 5 de metrou

Cât timp economisesc bucureștenii din Drumul Taberei acum, după deschiderea Magistralei 5 de metrou
Cât timp economisesc bucureștenii din Drumul Taberei acum, după deschiderea Magistralei 5 de metrou

Odată cu cu deschiderea Magistralei 5 de metrou a scăzut și aglomerația de pe străzile din Drumul Taberei.

Cât timp economisesc acum bucureștenii din Drumul Taberei

Înainte de deschiderea Magistralei 5 de metrou, un reporter Digi24 a parcurs traseul Eroilor – Râul Doamnei. După deschiderea metroului din Drumul Taberei, el a refăcut traseul, economisind aproape un sfert de oră.

Prima dată a făcut traseul în data de 10 septembrie, aproape de ora 16. După mai multe ambuteiaje și așteptări la semafor, traseul parcurs cu mașina a durat 32 de minute și 16 secunde.

Potrivit Digi24, după deschiderea Magistralei 5, în data de 16 septembrie, traseul a fost refăcut pentru a vedea dacă oamenii fac mai puțin timp în trafic după deschiderea metroului. Același traseu, pornind de la aceeași oră, de la Eroilor până în stația de metrou Râul Doamnei a durat 18 minute și 55 de secunde. Asta însemnând o economie de aproape 14 minute.

Inaugurarea metroului din Drumul Taberei

Magistrala de metrou Drumul Taberei s-a deschis pe 15 septembrie, cu o întârziere de 5 ani. La inaugurare au fost prezenți președintele României Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban. Publicul a putut intra în stații două ore mai târziu, la ora 14:00. Președintele a felicitat Metrorex și Ministerul Transporturilor, susținând că realizarea Magistralei 5 contribuie la îmbunătățirea vieții în Capitală.

„În primul rând, felicitări, și Metrorex, și Ministerului Transporturilor, Guvernului, care s-a implicat în mod exemplar în finalizarea acestei investiții, și mi-am permis adineauri, jos, pe peron, să îi felicit și pe cei care au construit efectiv această linie de metrou. Este o mare realizare, trebuie să recunoaștem acest lucru, este cert, după Revoluție, cea mai mare realizare de acest tip, de tip metrou, din România. Sigur, nu a fost ușor până aici și această linie risca să devină așa, un fel de legendă, o legendă a amânărilor, dar, iată, a venit un guvern hotărât, care a dorit să dovedească că și astfel de lucrări pot fi finalizate cu succes. Și iată că se inaugurează”.

„Această realizare, cu certitudine, contribuie la îmbunătățirea vieții în București și este foarte important să se continue pe această linie. Trebuie să ajungem și cu infrastructura de transport în secolul XXI. Oamenii își doresc infrastructură, mobilitatea devine din ce în ce mai importantă pentru fiecare român și pentru asta Guvernul va trebui să insiste foarte mult – și eu voi insista foarte mult – pentru că avem nevoie de foarte multă infrastructură de transport, de comunicare, și așa mai departe”, a spus Klaus Iohannis potrivit sursei citate.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI