Cât timp e bună ciorba după ce ai făcut-o. Greşeala mare pe care o fac româncele

de: Sabina Anastasia
08 08. 2022

Ciorba este una dintre mâncărurile care nu lipsesc niciodată de pe mesele românilor. În mod special pe timp de vară, când temperaturile ating valori caniculare, iar organismul simte mai mult ca oricând nevoia de a fi mereu hidratat. Cu toții preferăm să păstrăm ciorba la frigider, dacă nu este consumată în întregime în ziua în care am gătit-o. Cât timp trebuie păstrată ciorba la frigider însă, în așa fel încât să nu se strice?

Ciorba, una dintre mâncărurile preferate ale românilor

Cele mai multe ciorbe reprezintă opțiunea perfectă de mâncare pentru a bifa cota zilnică de legume necesare organismului. În general, sunt ieftine și ușor de preparat. Supele și tocănițele nu necesită nici ele foarte mult timp de preparare. De fapt, dacă optăm pentru o oală sub presiune, în doar 20-25 de minute, mâncarea poate fi gata.

Acest tip de mâncare se consumă, de obicei, în porții mici și alături de pâine sau ardei iuți. De multe ori, ciorba nu este consumată în întregime în ziua în care a fost gătită. Pentru a nu se strica, gospodinele o depozitează în frigider.

Cât timp ai voie să păstrezi ciorba în frigider, în funcție de tipul ei, în așa fel încât să fie comestibilă, veți afla în rândurile următoare. Mai întâi, trebuie să subliniem că ciorbele și supele trebuie să fie păstrate la frigider la temperaturi între 2 și 4 grade Celsius. Și în cazul tocănițelor, temperatura frigiderului trebuie reglată la aceeași limită.

Tocănițele se numără și ele printre opțiunile de mâncare depozitate la rece de către gospodine, atunci când pregătesc mâncare pentru weekend sau nu au timp să prepare un alt fel de mâncare într-o zi aglomerată. Ele vin la pachet cu o mulțime de beneficii pentru organism.

Cât timp trebuie păstrată ciorba de legume și de porc la frigider

Ciorbele și supele ne feresc și de răceală și gripă. Amestecul de ingrediente sănătoase reprezintă un excelent antidot pentru perioadele în care sunteți bolnav(ă). Cele mai multe dintre aceste mâncăruri conțin nutrienți care luptă împotriva bolilor.

Potrivit studiilor, supa de pui, în mod special, poate ajuta la prevenirea răcelii, mai ales dacă este consumată cu usturoi proaspăt, ceapă, țelină și morcovi.

Revenind, însă, la depozitarea ciorbei în frigider, iată cât timp o poți ține la rece pe timp de vară! Totul depinde de sortimentul de mâncare preparat.

De exemplu, ciorbele sau supele care sunt preparate cu acrituri, precum borșul acru, pot fi depozitate la frigider pentru un interval mai mare de 24 de ore. În principiu, ciorba de legume se păstrează la frigider maximum 48 de ore.

Ciorba sau supa de pui poate fi păstrată la rece și mai bine de 48 de ore. În schimb, supa de ciuperci poate să reziste la frigider pentru un interval de maximum 24 de ore, potrivit cumsa.ro.

Citește și: De ce nu trebuie să pui niciodată mâncarea caldă în frigider. Ce se întâmplă, de fapt

Ciorba de porc sau ciorba de vită, mult preferate de către români, pot fi lăsate la rece chiar și 72 de ore, păstrându-și în continuare compoziția și aroma neschimbată.