Cât timp e bun puiul după ce l-ai gătit. Multe gospodine îl ţin prea mult la frigider

Cât timp e bun puiul după ce l-ai gătit. Multe gospodine îl ţin prea mult la frigider
Cât timp e corect să depozitezi puiul gătit în frigider?

Majoritatea oamenilor consumă carne de pui pentru că este delicioasă, se face repede și este perfectă pentru orice dietă. Cu siguranță ai uitat și tu de câteva bucăți de pui după ce au rămas de la un prânz sau de la o cină târzie. Nu este recomandat să arunci mâncarea, ci să o refolosești. Cu toate astea, trebuie să acorzi atenție bucăților de carne pe care le ai în frigider. Cât timp poate sta puiul în frigider după ce a fost gătit? Toată lumea trebuie să știe acest lucru.

Cât timp poți ține puiul gătit în frigider: trebuie să ai grijă

Specialiștii recomandă de cele mai multe ori să încerci să refolosești resturile de la prânz sau de la cină. Nu este bine din niciun punct de vedere să risipești mâncare, mai cu seamă dacă o depozitezi în mod corect și pentru un timp decent astfel încât ea să fie în continuare bună.

Experții în sănătate recomandă tuturor consumatorilor să ia măsuri în acest sens și să se ocupe în detaliu de alimentele pe care le mai lasă la rece după ce au fost gustate anterior de pofticioși. Mâncarea reîncălzită are câteva reguli de păstrare la frigider.

Carnea de porc poate să reziste la congelator până la 12 luni fără să se strice, dar depozitată la frigider nu ține mai mult de cinci zile. Majoritatea oamenilor consumă însă carne de pui.

Cu siguranță gospodinele s-au trezit fără un invitat la masă sau cu unul care a dorit să se rezume la o porție mai mică așa că mâncarea a rămas din belșug.

Ce poți face cu ea?

Nu trebuie ca aceasta să fie aruncată pentru că poate sta la frigider pentru două zile, timp în care îți vei da seama ce mai poți face din ea. Dacă vrei să o congelezi, carnea de pasăre rezistă aproximativ patru luni.  În cazul în care ai dat comandă de prea multe aripioare picante de la fast-food, poți prepara mai apoi o șaorma sau un kebab la tine acasă.

Adaugă într-o lipie carnea pe care o rupi bucățele, cartofi prăjiți, castraveți murați și sosuri din belșug. Dacă ți-a rămas carne de pui la cuptor, rupe bucățile mari în fâșii și formează un pat de carne peste care adaugi un sos de roșii cu condimente făcut în casă. Ultimul pas este să pui un strat gros de piure de cartofi și să bagi tava la cuptor pentru o plăcintă cu carne pregătită astfel.