Cât te costă, de fapt, mutatul într-o locuință nouă. Ce taxe mai ai de plătit după cumpărare

Cât te costă, de fapt, mutatul într-o locuință nouă. Ce taxe mai ai de plătit după cumpărare

Toți ne dorim să ne mutăm în casă nouă, mai ales dacă suntem la început de drum împreună și ne dorim să fim doar noi, fără părinți prin apropiere. Dar ce te faci când realizezi că mutatul într-o casă nouă implică costuri mari? Apelezi la părinți, faci un credit?

Casă nouă, casă nouă, dar și costurile mari

Bucuria unei case noi este unul din momentele cele mai frumoae din viața unui cuplu, mai ales la început de drum. Dar ce te faci când nu scapi de costuri după ce cumperi o casă sau un apartament nou? toți știm că la achiziționarea unei locuințe suntem nevoiuți să plătim taxele la notar, care diferă în funcție de dimensiune și zona în care este amplasată locuința, mai plătim și cominsionul agentului imobiliar, plus, investiția în locuință, când vine vorba de mobilă sau chiar renovată.

Din păcate atunci când ne hotărâm să facem o astfel de achiziție trebuie să luăm în calcul că, în fapt, cheltuielile nu se termină atunci când o achiziționăm. Trebuie să ne facem un buget, odată pentru achiziție, să zicem aproximativ 70.000 de euro, dar și un alt buget pentru mobilier, și dacă ai mai mult de 2 camere, deja crește considerabil. Dacă vrem să avem cât de cât o sfuragerie spațioasă, cu puțin mobilier, dar util, conform unor calcule ar trebui să avem un buget minim, de aproximativ 5.000 de lei, dacă alegem produsele cu prețuri mediu.

Cât te costă, de fapt, mutatul într-o locuință nouă. Ce taxe mai ai de plătit după cumpărare
Cât te costă, de fapt, mutatul într-o locuință nouă. Ce taxe mai ai de plătit după cumpărare

Dacă soția, sau iubita, este o bună gospodină, înseamnă că va trebui să mobilăm bucătăria cu mobilier și echipamente cu un raport calitate preț acceptabil, asta înseamnă că ar mai trebui să avem în buget alocată o sumă aproximativ de 6.000 de lei, tot cu produse din gama medie. Așa cum spuneam, în afară de bucătărie și sufragerie, dacă noua locuință este un apartament cu două sau mai multe camere, deja bugetul crește considerabil, iar sumele pot varia, pentru mobilarea restului de camere, undeva între 5.000 de euro și 10.000 de euro.

Ce taxe mai ai de plătit după cumpărare

În afară de bugetul despre care vorbeam anterior, trebuie să luăm în calcul și faptul că vom fi nevoiți să plătim către stat taxe și impozite, care au crescut considerabil în ultimii ani, astfel că va trebui să adăugăm la buget și comisionul, cuprins între 1 și 3%, acesta crescând în funcție de locuința pe care o achiziționăm. Dacă e mai scumpă, cu atât suma plătită e mai mare. Dacă valoarea unui imobil, să zicem, ar fi de de 70.000 de euro, conform tarifelor folosite de cabineele noratiale, taxele pot depăși 1.000 de euro, în funcție de cum alegem să achităm întreaga sumă. Așa că se vor cheltui bani mulți, iar asta înseamnă că trebuie să calculăm fiecare centimă la sânge pentru a putea acoperi toate cheltuielile aferente

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI