În ultimii ani, lămpile cu sare de Himalaya au devenit tot mai populare în casele oamenilor. De regulă, acestea se țin în dormitor și se potrivesc de minune. Îngrijirea acesteia nu necesită mare efort, dar trebuie să știți cât se ține în priză lampa de sare, pentru a profita cât mai mult de existența sa. Află toate detaliile în materialul următor!
Lampa cu sare de Himalaya are numeroase beneficii asupra organismului uman. Sarea de Himalaya mai este cunoscută și sub numele de ‘aurul alb’, pentru că are în componență 84 de elemente naturale și minerale, extrem de vitale pentru sănătate. Sarea este de mare ajutor, pentru că are substanțe naturale și nu conține chimicale sau aditivi.
Lămpile cu sare de Himalaya sunt făcute din cristale de sare care provin din oceane și acționează ca ionizatori perfecți ai aerului. De regulă, acestea au în interior un bec, care încălzește cristalul și intensifică efectul de ionizare. Sarea este higroscopică, drept urmare atrage apa din mediu. Dacă o aveți în casă, veți observa că uneori lampa este udă sau chiar umedă, mai ales în mediile cu o umiditate crescută. Drept urmare, apa se va evapora rapid și va crea ioni negativi benefici pentru organism, dar va neutraliza și smogul electronic din casă, produs de calculatoare, televizoare etc.
O lampă cu sare de Himalaya favorizează reducerea semnelor de îmbătrânire, ajută funcțiile respiratorii, dar și sănătatea vasculară. În plus, lampa ajută la un somn mai bune, la detoxifiere și îmbunătățește și circulația sanguină. Totodată, culorile calmante de roz și portocaliu au fost utilizate pentru tratarea tulburărilor nevrotice.
Lămpile false cu sare de Himalaya se regăsesc oriunde pe piață și pot fi confecționate din materiale care pot prezenta un risc mare pentru sănătate. Pot fi făcute din plastic dur, dar becurile se vor termina rapid și nu te vei putea folosi de ea prea mult. Ele mai pot fi făcute din din materiale de bază diferire, de la lemn la oțel inoxidabil.
Dacă alegeți o lampă cu sare din lemn, trebuie să știți că aceasta este mai predispusă la scurgeri, mai ales dacă lampa este aprinsă non-stop. Acest lucru se întâmplă pentru că că produsul secundar al ionizării poate coroda cu ușurință baza de lemn. De aceea, este bine să alegeți una cu soclurile din cristal și din oțel inoxidabil, pentru că sunt mult mai bune și rezistă mai mult.
Multe persoane cumpără lămpi de sare pentru a le folosi la purificarea aerului și pentru pentru a elimina orice particule negative care pot afecta organismul. Atunci când lampa este aprinsă, căldura emanată de bec ar interacționa cu stratul interior al sării geme de Himalaya. În acest mod, se stimulează ionii din aer, făcând eficient lampa ta un ionizator natural.
Deși căldura este factorul principal în procesul de ionizare, aceasta nu afectează deloc constituția naturală a sării. Lampa de sare se poate ține în priză oricât doriți, dar este recomandat să o opriți când plecați de acasă, pentru a evita un potențial pericol de incendiu.
Lămpile de sare funcționează la fel ca plantele. Cu cât mai mult, cu atât mai bine. Indicat este să aveți câte o lampă cu sare în fiecare cameră din casă, dar mai ales acolo unde vă petreceți cea mai mare parte a timpului. De asemenea, lămpile pot fi incluse și în alte zone din afara locuinței, precum:
Citește și: Plantele de interior care te scapă de mucegai. Este necesar să le ai la tine acasă