Află, din rândurile de mai jos, cât se ține carnea la frigider înainte de a se altera. Acesta este detaliul la care să fii atent, îți dezvăluie că nu mai poate fi consumată și ar trebui aruncată.
Carnea este, pentru mulți români, un aliment nelipsit din meniul zilnic, fie că este consumată pe grătar, la cuptor sau în tigaie, pe aragaz. În topul preferințelor rămâne, fără doar și poate, carnea de pui.
Gospodinele o cumpără la fiecare sesiune de cumpărături, chiar dacă nu au de gând să o gătească imediat. Pentru aceste situații, este important să știm cât se ține carnea la frigider, mai ales cea de pasăre.
Dacă nu este preparată și păstrată în condiții optime, carnea se poate contamina cu diferite bacterii care, dacă sunt ingerate, pot cauza o serie de probleme de sănătate.
Specialiștii din cadrul Departamentului pentru Agricultură al Statelor Unite au tras un semnal de alarmă, atrăgând atenția asupra unei greșeli pe care o fac foarte multe persoane.
Potrivit acestora, puiul crud nu ar trebui ținut în frigider mai mult de o zi sau două. Termenul este valabil și pentru carnea de curcan sau de la alte păsări. Este recomandat să fie depozitat într-un recipient etanș pentru ca sucul său să nu curgă pe alte alimente, contaminându-le.
Te-ar putea interesa și: De ce să nu speli carnea de pui înainte de a o găti. Pericolul uriaş la care îţi expui familia
Dacă este gătit, puiul poate fi consumat și după patru zile, dacă este păstrat la rece, tot într-un vas cu închidere ermetică.
Dacă nu ai de gând să o prepari în următoarele zile, carnea de pasăre poate fi congelată. Bucățile de pui crude pot sta în congelator până la nouă luni, iar un pui întreg poate fi păstrat timp de un an. Dacă a fost fiert, puiul rezistă la congelator între două și șase luni.
Primele semne de alterare sunt o culoare modificată și un miros diferit. Carnea trebuie aruncată imediat dacă are un miros asemănător amoniacului. Un alt semn că puiul nu mai poate fi consumat este textura mult prea moale a cărnii.
Te-ar putea interesa și: Ingredientul banal care se pune în carnea pentru chiftele. Aşa ies crocante la exterior şi pufoase la interior