Carnea de pui este preferata tuturor, iar dacă o marinați înainte de o găti, are un gust și mai delicios! Totuși, pentru a avea un preparat suculent și aromat, trebuie să știți cât se ține carnea de pui la marinat. În acest fel, bucățile de carne de pui se vor frăgezi și se vor topi în gură!
Tot mai multe persoane aleg să pună carnea la marinat înainte de a o prepara. În acest mod, aceasta va fi mai fragedă și va împrumuta toate aromele din condimente. În plus, o carne marinată corect nu se va mai întări atunci când o gătiți.
Fie că alegeți carnea de pui, vită sau porc, trebuie să știți tainele marinării înainte de a vă apuca de gătit. Timpul de marinare se respectă cu sfințenie în funcție de tipul de carne. În caz contrar, rezultatul nu va fi unul spectaculos, ci unul dezastruos. Riscați să distrugeți textura cărnii atunci când o preparați. În loc să aveți o carne fragedă și aromată, va rezulta una fadă, lipsită de orice gust și asemănătoare cu bucățile de cauciuc!
Citește și: Carnea de găină de la țară fierbe mai repede dacă pui acest ingredient. Secretul bucătarilor
Pentru a marina carnea de pui, este necesar să pui peste bucățile de carne un amestec uniform de condimente. Pasul cel mai important este să lași carnea la marinat câteva ore bune, cel mai indicat, peste noapte, la frigider.
De regulă, carnea de pui se ține la marinat între 2 și 4 ore, însă sunt persoane care preferă să o lase la marinat în timpul nopții.
Importante sunt și vasele în care țineți carnea de pui la marinat! Evitați-le pe cele din aluminiu și puneți carnea în vase de plastic, sticlă sau ceramică. O altă variantă ar fi să băgați carnea de pui la marnat în pungi închise ermetic, pe care să le pui la rece!
Dacă aveți poftă de un pui la cuptor rumenit, crocant la exterior și fraged la interior, ți-am pregătit o rețetă rapidă pentru a marina carnea de pui. Marinada este un complex de ingrediente folosit pentru a frăgezi și condimenta în profunzime carnea înainte de prepararea termică. Mai precis, este un mix ideal de condimente care intensifică gustul puiului și îl face mai gustos și fraged.
Cele mai multe gospodine aleg să marineze puiul cu usturoi, rozmarin și lămâie, dar există nenumărate alte moduri prin care puteți marina carnea de pui. Iată rețeta completă mai jos:
Prima dată se pun bucățile de pui într-un castron cu capac. Se adaugă 3-4 căței de usturoi presați cu cuțitul, uleiul, piperul, feliile de lămâie, rozmarinul și câteva fâșii de roșii deshidratate.
Apoi se toarnă apă rece peste pui, se adaugă și sarea, de preferat o lingură la 1 litru de apă. Se închide castronul și se dă la frigider, peste noapte. A doua zi, după ce carnea a stat în ‘lichidul’ minune, se scoate și se prepară după preferințe!
Citește și: Cu ce să ungi pulpele de pui înainte de a le băga la cuptor. Preparatul va avea un gust perfect