Cât se menține frigiderul tău rece dacă pică curentul. Atenție la produsele care nu rezistă mai mult

Cât se menține frigiderul tău rece dacă pică curentul. Atenție la produsele care nu rezistă mai mult
Cat se mentine frigiderul tau rece daca pica curentul

Atunci când nu mai ai curent în casă, prima grijă este să te gândești la aparatele electrocasnice și mașinăriile din gospodărie care încetează să mai funcționeze. Cât timp rezistă, de fapt, frigiderul rece atunci când nu ai lumină.

Modalități de a ține rece alimentele din frigider, chiar dacă nu ai curent

Una dintre cele mai bune modalități de a fi pregătit pentru orice tip de urgență este să păstrezi anumite alimente suplimentare în congelator. Cu toate acestea, congelatoarele necesită și ele curent, iar dacă lumina nu vine într-un timp scurt, alimentele tale se vor dezgheța în cele din urmă.

De aceea, merită să știți cât timp va rămâne congelatorul rece în cazul în care curentul cade în cartier, pentru perioade mai lungi de timp. Inginerul canadian Matthias Wandel a rezolvat problema care îi macină pe toți românii.

După ce a cumpărat un nou congelator vertical de aproximativ 2 metri înălțime, cu o capacitate impresionantă de depozitare, canadianul a fost curios să vadă cât timp vor rămâne alimentele înghețate în frigider, fără a avea curent.

Specialistul a instalat o mufă inteligentă TP-LINK HS110 pentru a urmări cât de multă energie consumă congelatorul în timp ce este conectat pentru a-și menține temperatura normală și câteva echipamente speciale cu senzori de temperatură pentru a urmări cât de frig este în congelator atunci când este deconectat.

Conform datelor sale, inginerul a descoperit că, în medie, congelatorul rămâne rece un timp cuprins între 18 și 36 de ore după pierderea curentului din casă. Ceea ce înseamnă că alimentele se dezgheață abia după o jumătate de zi de când frigiderul nu mai este conectat la priză.

În plus, specialiștii îți recomandă să ai în vedere faptul că există modalități de a maximiza depozitarea și locația congelatorului pentru a vă asigura că alimentele rămân congelate cât mai mult posibil.

În primul rând, nu deschide ușa și, dacă o faci, fă-o repede. La fiecare cinci secunde ușa este deschisă reduce aproximativ 7-14 minute din timpul total de dezghețare, în funcție de cantitatea de alimente depozitate.

Cât timp se păstrează alimente reci în frigider, fără a avea curent

Cantitatea de alimente din congelator influențează cât de mult rămân toate congelate. Statisticile arată că un congelator plin cu alimente rămâne rece aproape de două ori mai mult decât unul cu mai puține produse alimentare, având mai mult spațiu.

Tipul de produse afectează durata timpul de decongelare. Mai exact, articolele mici, fără multă apă, se decongelează mai repede, în timp ce alimentele mai mari sau cele care conțin mai multă apă se dezgheață mai lent și ajută la menținerea temperaturii interne.

Prioritate trebuie să aibă produsele alimentari mai mari cu conținut ridicat de apă, precum carnea congelată, fructele, legumele și chiar pungi sau blocuri de gheață, dacă există mult spațiu suplimentar.

De asemenea, temperatura camerei va afecta destul de mult timpul de dezgheț, așa că recomandarea specialiștilor este să păstrați frigiderul într-o cameră rece, dacă este posibil. În caz contrar, frigiderele sau congelatoarele ținute într-o cameră călduroasă se dezgheață de patru ori mai repede.