Cât se fierbe lintea, de fapt. Există atât de multe motive pentru a iubi lintea. Învață să gătești linte perfect de fiecare dată! Gustoasă, hrănitoare și ușor de făcut, lintea reprezintă o modalitate fantastică de a adăuga proteine la salate, garnituri și multe altele. Dacă ești interesat să adaugi mai multe alimente pe bază de plante în dieta ta, lintea este unul dintre primele lucruri la care ar trebui să apelezi. Aceste leguminoase minuscule sunt bogate în proteine și fibre, sunt ușor de gătit și au o aromă delicioasă de pământ care se adaugă la tot felul de feluri de mâncare. Iată cum se gătește și cât se fierbe lintea, de fapt.
Lintea face parte din leguminoase. Are formă rotundă și reprezintă un ingredient de bază în multe rețete din Asia de Sud, Asia de Vest și Marea Mediterană. Este ieftină, versatilă și poate fi depozitată până la un an, ceea ce o face o bază excelentă pentru cămară.
Lintea este comună în bucătăria vegană și vegetariană, deoarece este bogată în fibre, carbohidrați și proteine. De fapt, sunt atât de bogate în proteine (9 g per 1/2 cană) încât atunci poate fi o alternativă la carne. Lintea te va menține plin, sănătos și plin de energie.
Învață să gătești perfect lintea, ca să nu ajungă moale. Lintea este bogată nutritiv, aromată, ieftină și un element de bază în rețetele vegane și vegetariene, deoarece este încărcată cu proteine pe bază de plante. Lintea vine într-un curcubeu de culori și poate fi folosită într-o varietate de rețete. Printre rețetele cele mai iubite se includ garniturile ușoare, salatele gustoase și mesele principale consistente. Metoda de a găti linte este ușoară! Se reduce la 2 pași de bază:
Se clătește
Ocazional, vei găsi pietre mici sau resturi amestecate cu linte uscată. Pentru a evita consumul lor, clătește lintea într-o sită cu plasă fină și alege-o înainte de a o găti. Aruncă lintea care este zbârcită.
Se fierbe
Spre deosebire de când gătești cușcuș sau quinoa, nu trebuie să utilizezi un anumit raport de linte: cești de apă. Doar umple o oală mare pe jumătate cu apă, atunci când apa fierbe se adăugă lintea. Se fierbe până când este fragedă. Timpul specific de gătire va depinde de tipul de linte pe care îl gătești.
Există multe culori diferite de linte: negru, roșu, maro, verde și galben. Diferitele culori sunt gătite pentru momente diferite. Deci nu, nu se schimbă foarte ușor. Dacă vezi o rețetă care cere linte roșie este recomandat cu siguranță să folosești linte roșie, deoarece va trebui să ajustezi complet timpii de gătire și s-ar putea să obții linte prea moale sau tare. Iată cât se fierbe lintea, în funcție de culoarea pe care o are:
Pentru mesele de noapte est recomandată lintea verde sau maro. Acestea se gătesc rapid și uniform, fără a deveni moale și sunt cele mai versatile pentru rețetele noastre.
Lintea galbenă, roșie și portocalie este fantastică, dar din moment tind să devină moale atunci când sunt gătite, de obicei este mai bine să fie adăugate în supe și sosuri, mai degrabă decât gătite singure.