Cât se fierbe burta prefiartă. Așa va ieși exact ca la restaurant

de: Cătălina Burghelea
25 08. 2022

Cât se fierbe burta prefiartă. Așa va ieși exact ca la restaurant. 9 din 10 români susțin că mâncarea lor preferată este ciorba de burtă, un preparat foarte gustos și destul de ușor de făcut, dacă știi câteva lucruri de bază. Sunt foarte importante timpul de fierbere și carnea aleasă. Doar un anumit tip va da un gust aparte rețetei tale.

Cât se fierbe burta prefiartă. Așa va ieși exact ca la marile restaurante

Nu foarte multe gospodine se încumetă să pregătească ciorbă de burtă, pentru că li se pare prea complicată. Dacă ții cont de sfaturile noastre, rețeta va ieși 100% ca la restaurant. Trebuie să acorzi atenție fierberii până se elimină mirosul. Acest fel de ciorbă se poate prepara nu numai din carne proaspătă, ci și din burtă prefiartă, congelată sau crudă. Pentru un gust deosebit și consistență, folosește oase de vită.

Ciorba de burtă poate fi foarte gustoasă atunci când este făcută ca la carte, cu oase si cartilaje de vită și fără zarzavaturi inutile. Este grozavă cu burtă crudă, prefiartă sau congelată, în funcție de preferințe. În acest articol îți dezvăluim cât se fierbe burta prefiartă.

Prima dată alege niște capete de oase. Nu pune rondele de rasol, deoarece schimbă total gustul ciorbei și rezultatul va fi o supă de vită. De asemenea, evită pătrunjelul și țelina, nu ai nevoie de aceste verdețuri pentru preparatul tău. Aroma delicioasă provine din amestecul de gălbenușuri cu smântâna și usturoi.

Decongelează fâșiile de burtă într-un bol cu apă rece, după care clătește-le de mai multe ori, până devin albe și fără miros. Scurge-le bine cu ajutorul unei strecurătoare și pune-le în supa de oase. Așază oala pe foc și lasă la fiert aproximativ 30 de minute, deoarece burta a fost deja prefiartă. La această ciorbă adaugi doar un morcov dat pe răzătoare, călit în ulei 10 minute.

Rețetă ciorbă de burtă prefiartă

Ingrediente:

  • 1 kg burtă prefiartă și congelată
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 10 căței de usturoi zgrobiți
  • 6 gălbenușuri de ou
  • 400 ml smântână
  • 10 ml oțet
  • hrean și sare
  • morcov ras și călit

Secretele ciorbei de burtă prefiartă

După decongelare pune tăiețeii de burtă într- un castron încăpător și clătește-i în mai multe ape reci. Scurge-i bine într-o strecurătoare și pune-i în oală la fiert, împreună cu legumele. Fiind deja fierte, fâșiile de burtă nu au nevoie de mai mult de 30 de minute de stat pe foc. Cât timp fierbe, dă morcovul prin răzătoarea fină și călește-l cu o lingură de ulei (10 minute), amestecând mereu. Procedeul îi intensifică gustul și aroma, plus că-l înmoaie bine. După ce burta și legumele au fiert, pe acestea din urmă scoate-le din oală. Dacă vrei, le poți pasa și adăuga înapoi în supă. Pune peste morcovul rumenit și mai lasă să fiarbă 10 minute.

Stinge focul și curăță cățeii de usturoi, zdrobește-i și amestecă-i cu două linguri de apă rece, apoi toarnă-i în oală. Separă gălbenușurile și încorporează smântâna cu un tel. Temperează pasta cu câte un polonic de supă, după care adaugă compoziția în ciorba de burtă. Condimentează cu sare, oțet, hrean (după gust) și servește cu ardei iute. Poți pune și câteva fâșii de gogoșar murat, este sfatul bucătăreselor cu experiență.