02 iun. 2024 | 23:15

Cât se fierbe arpacașul pentru pescuit. Mulți nu prind niciun pește din cauza asta

Utile
Cât se fierbe arpacașul pentru pescuit. Mulți nu prind niciun pește din cauza asta
Arpacașul, unul dintre cele mai bune momeli pentru pești

Ești gata să prinzi cel mai mare pește, dar nu știi cum? Atât pescarii care sunt amatori, dar cât și cei profesioniști își pregătesc echipamentul ca la carte înainte de a merge pe baltă. De aceea, aceștia știu că anumite lucruri sunt indispensabile din trusa lor, printre care și arpacașul, care deservește drept momeală pentru pești. Dar câți dintre noi știu cât se fierbe arpacașul pentru pescuit? Aflați în articolul următor.

Cât se fierbe arpacașul pentru pescuit, de fapt

Înainte de a pleca spre locul de pescuit, bărbații trebuie să se asigure au pregătit toate cele importante, în special momeala cu care ademenește peștii. Majoritatea pescarilor știu la ce anume trage cel mai bine prada, așa că își aleg cele mai bune momeli. Printre momelile de succes se numără arpacașul, însă puțini pescari știu să-l prepare ca la carte. Așadar, astăzi vă prezentăm detaliat în cât timp se fierbe arpacașul pentru pescuit.

Clasicele momeli pentru pești încă se regăsesc în arsenalul pescarilor. Aceste momeli nu au dispărut definitiv, drept urmare, încă mai sunt pescari care le folosesc de fiecare dată. Aici putem aminti de celebrul arpacaș sau grâu, care încă are mare succes față de diferite nade ce conțin acest ingredient. Pentru ca peștii să tragă la undiță, este necesar să acorzi atenție preparării arpacașului pentru pescuit.

Sfaturi de care trebuie să țină cont pescarii

Pentru o singură partidă de pescuit este necesară prepararea a jumătate de kilogram de arpacaș. Secretul lui constă în fierbere, iar mulți pescari omit acest aspect destul de important. Fie se grăbesc, fie nu știu cât se fierbe arpacașul pentru pescuit. Pașii de urmat pentru fierberea arpacașului sunt identici cu cei descriși la prepararea boabelor de grâu.

Pescarii cu ștate vechi știu exact cum să prepare arpacașul pentru pești. Se prepară extrem de simplu și nici nu este costisitor. Un kilogram de arpacaș costă în jur de 3 lei.

foto: pixabay

Mod de preparare

Cât se fierbe arpacașul pentru pescuit. Așadar, înainte cu o zi de a merge la pescuit, arpacașul se lasă peste noapte în apă rece. Un lucru important: tot apa în care a stat grâul peste noapte va fi cea în care îl vom fierbe. Arpacașul se pune la fiert, împreună cu o lingură de zahăr sau miere de salcâm. În acest mod, momeala va avea un efect pozitiv pentru pești.

După ce apa a dat în clocot, arpacașul se mai fierbe la foc mic încă 15 minute, cu capacul pus. După ce s-a fiert, se oprește focul și se lasă arpacașul în oală aproximativ 30 de minute. Veți observa că boabele vor crăpa și miezul va deveni vizibil. Dacă vrei ca bobul să fie mai tare și să nu se lipească, imediat după ce s-a fiert arpacașul, pune apă rece peste el. Un alt secret îl constituie adăugarea uleiului de floarea soarelui, foarte puțin, pentru evitarea formării de bulgări.

Cu cât este fiert mai bine, cu atât arpacașul va fi bun pentru nădit. După ce l-ai scos din oală, se mai adaugă 3 linguri de miere și un kilogram de mălai. Din acest amestec se face nada pentru pescuit. Pentru a se menține bine în cârlig, se înțeapă ambii lobi ai bobului de arpacaș. Cu această momeală tradițională, carasul, crapul și șalăul vor trage sigur la undiță.

Ce trebuie să faci când mergi la pescuit

Fie că pescuiți cu undița pe râuri, cursuri de apă, lacuri sau în ocean, veți întâlni în cele din urmă țânțarii vorace, muște negre sau alte insecte care mușcă.

Chiar și pe vreme călduroasă, purtați pantaloni lejeri, o cămașă cu mânecă lungă, o pălărie cu boruri largi și o glugă. Luați în considerare o batistă pe sub pălărie care să atârne pe gât și pe urechi pentru a acoperi cât mai multă piele.

Acest lucru vă protejează, de asemenea, pielea de expunerea la razele UV atât de la lumina directă a soarelui, cât și de la lumina reflectată de apă. Atunci când insectele sunt deosebit de dese, purtați o plasă pentru cap.

De asemenea, puteți căuta îmbrăcăminte cu un indice UPF de cel puțin 30. Purtați îmbrăcăminte sintetică la temperaturi mai scăzute, deoarece se usucă rapid, prevenind îmbrăcămintea rece și umedă pe piele. La temperaturi ridicate, bumbacul vă menține mai răcoros, reținând umezeala pe piele.

PlaySport
BREAKING NEWS: Decizie fără precedent a lui Marcel Ciolacu! Niciun premier nu a mai făcut asta în istoria României
Stiri din Lume
Loredana Chivu, cu tatuajul INTIM la VEDERE! Apariție INCENDIARĂ în slip MINUSCUL
Stirile PROTV
Un tânăr a fost dat jos din tren pe ruta Medgidia - Constanța, dar în gara Poarta Albă i s-a întâmplat ceva cutremurător
EVZ.ro
Așa sunt păcăliți românii. Ce se ascunde în spatele cosmeticelor BIO
Digisport.ro
Gigi Becali l-a sunat pe Gică Hagi imediat după eliminarea României de la EURO și i-a spus un singur lucru
PRO TV
Apariție șocantă pe covorul roșu! În anii ’70 era visul oricărui bărbat, dar operațiile estetice i-au deformat chipul frumos
Adevarul
De ce nu au românii productivitatea germanilor? „Primul vinovat este managerul”
BZI.ro
Ileana Stana-Ionescu va fi incinerată pentru că „nu mai sunt locuri”! „Este o barbarie să o incinerezi!”
Spynews.ro
Un avion a aterizat de urgență, după ce 70 de pasageri s-au intoxicat. Simptomele au apărut în urma consumului de pui servit la bord
Sport.ro
FOTO Imaginea pentru care 'cea mai sexy femeie' din lume a primit peste 100.000 de euro
Viva.ro
De necrezut! Ce diagnostic crunt a primit Emily Burghelea din partea medicilor, după accidentul din Mauritius. S-a fotografiat rasă în cap, înainte de operație
Impact.ro
WOW! Andreea Bănică, foto INTERZISE! A apărut AȘA și i-a BLOCAT pe toți!
Ego.ro
Ea este femeia pe care a ÎNȘELAT-O Vlad Voiculescu. L-a părăsit după ce l-a prins că are cont pe Tinder
Parteneri
Cine e profesoara care a murit în timpul examenului de Bacalaureat
Redactia.ro
Cele 3 zodii care renasc din propria cenușă în luna iulie. Toate durerile trecutului se spulberă și încep o nouă viață
Click.ro
Gina Pistol, în costum de BAIE! Cum ARATĂ când RENUNȚĂ la haine
Vocea.biz
Cum a ajuns un bărbat din Olanda să aibă 1.000 de copii cu sute de femei din toată lumea. „Cred că am exagerat puțin”
Digi24
Divorț neașteptat în showbizul românesc! A pierdut sarcina și apoi s-a despărțit de soț în cel mai mare secret
Unica.ro
Codul Rutier. Noi amenzi, din 9 iulie. Greșeala care te costă
EVZ.ro
Cum și-a dat seama Lidia Buble că suferă de psoriazis: „Am ignorat total situația”. Consideră că s-a vindecat datorită rugăciunilor tatălui ei
Spynews
Se schimbă BANII CASH. Decizia luată de Banca Centrală. Băncile se vor alătura
Capital.ro
Ce mâncăm la 40 de ani ne poate afecta sănătatea chiar și după câteva decenii. Concluziile celui mai recent studiu Harvard
Antena 3
La doar două luni de la divorț,a spus motivul real al despărțirii. Ce i-a făcut fostul soț după separare: „Nu am avut încotro ...”
Avantaje
JOE BIDEN, anunț privind RETRAGEREA! CUTREMUR în SUA
Mediaflux
Un avion a aterizat de urgență, după ce 70 de pasageri s-au intoxicat. Simptomele au apărut în urma consumului de pui servit la bord
Spynews.ro
Horoscopul banilor pentru luna iulie. Astrele ajută 3 zodii și le sfătuiește pe celelalte să fie atente cu cheltuielile
Realitatea.net
Moment jenant pentru o cântăreață celebră. A fost dată afară din benzinărie din cauza ținutei sale
Antena 1
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Impact.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!
Shtiu.ro