Ne află în perioada sărbătorilor Pascale, iar zilele acestea gospodinele petrec ore în șir pentru a pregăti cele mai delicioase bucate tradiționale. De pe masă nu trebuie să lipsească ouăle roșii.
Cu toții știm că ouăle vopsite nu pot lipsi niciodată de pe masa de Paște. Puteți vopsi ouăle în orice culori doriți sau puteți desena chiar și diferite modele, după preferințe, dar un lucru important este timpul de fierbere al acestora.
În primul rând, timpul de fierbere al ouălor depinde și de cât timp le-ați ținut în frigider. Cu cât oul e mai tare, cu atât o să țină mai mult în frigider, ne spune chef Ștefan Popescu. Dacă vrem să țină chiar și o săptămână, îl fierbem circa 10 minute.
„Ca să nu crape coaja, în primul rând trebuie ca acestea să fie proaspete și să verifici dacă oul nu este crăpat. De multe ori nu vedem ouăle crăpate și trebuie să te uiți într-un fascicul de lumină.
Scoate-le afară, la temperatura camerei, lasă-le câteva ore, și apoi pune-le la fierte. În apă rece se lasă la fiert 12-15 minute, sau mai mult în cazul ouălor de Paști, sau în apa fiartă, puse încet, încet dat focul mai încet, ca să nu clocotească apa și să lovească ouăle între ele.
Sunt două procese de a fierbe ouăle: de la început, ca să fii sigur că nu se crapă sau în apa fierbinte, dar oul trebuie să fie la temperatura camerei, ele trebuie puse încet, nu aruncat”, a mai spus chef, potrivit Spectacola.ro.
În cazul în care a crăpat oul, oțetul coagulează aproape instant albușul. De asemenea, puteți adăuga și sare în apă, deoarece vă va fi mult mai ușor să decojiți oul. Cu cât este mai proaspăt oul, cu atât se va decoji mai greu.
Mai mult, chef Ștefan Popescu nu recomandă să fierbem ouăle mai mult de 14-15 minute, deoarece se vor digera mult mai greu.
„Recomand să nu fierbem ouăle foarte mult, e o tendință să se lase 14-15 minute. Cu cât ouăle sunt fierte mai mult, cu atât de digeră mai greu în organism.”