Cât praf de copt se pune la chec. Nu multe gospodine știu cantitatea corectă
Printre preparatele cele mai ușor de făcut se numără și celebrul chec. Dar, și-așa, de multe ori unele gospodine nu știu cât praf de copt se pune la chec, iar aici intervin micile trucuri experimentate de alții și care le învață pe cele care vor să facă acest preparat care este cantitatea coerctă de praf de copt care se pune în chec.
Unul din cele mai simple preparate, checul
Deși originea acestui preparat s-a cam pierdut în negura timpului, majoritatea gospodinelor știu cum să-l facă, și de cele mai multe ori le iese pufos și gustos.
Dar, uneori, se întâmplă ca cele mai puțin experimentate gospodine să omită un anume aspect, care s-a dovedit a fi extrem de important, și anume cât praf de copt se pune la chec.
Deja știm că praful de copt este un ingredient nelipsit din genul acesta de preparate, iar efectele acestuia sunt evidente. Cu toate astea, inclusiv pentru un chec bun și gustos, este importantă cantitatea de praf de copt care se adaugă în rețetă.
Cât praf de copt se pune la chec?
Acest preparat, în comparație cu altele, este extrem de rapid și ușor de făcut, dar contează cantitățile de ingrediente folosite, tocmai pentru a avea aceste calități, iar praful de copt contează.
Pe lângă multe alte secrete pentru cel mai bun chec, unele dezvăluite de multe gospodine, cele mai neexperimentate au decis să afle cât praf de copt se folosește la chec, iar răspunsul este cât se poate de simplu.
Astfel că pentru un chec cu cacao, la 5 ouă, 200 de grame de zahăr și făină, se mai adaugă doar 2 linguri de cacao, 4 de ulei și 100 ml de lapte, iar la final zahăr vanilat. După cum ați observat am lăsat la coadă cât praf de copt se pune, și anume o singură linguriță, nici mai mult, nici mai puțin.
De ce să nu pui mai mult de o linguriță de praf de copt
Așa cum explică expertele în bucătărie, cu cât se pune mai mult de această cantitate, consistența preparatului va fi alta. Spre exemplu, la un chec cu o linguriță de praf de copt a fost frumos bombat, cu o miez ușor deschis.
La cel făcut cu 2 lingurițe de praf de copt miezul era mai deschis, mai ușor și a începe să se aplatizeze puțin în partea de sus, iar la cel cu 3 lingurițe de praf de copt, preparatul s-a prăbușit la mijloc deoarece aluatul nu a putut reține excesul de dioxid de carbon, devenind aspră și spongioasă.
Concuzie
Acum ai aflat cât praf de copt trebuie să pui la chec, iar tot ce ai de făcut este să ții cont de aceste cantități, și să te apuci de treabă. Baftă și Poftă bună!