28 feb. 2024 | 22:31

Cât lapte și cât ulei trebuie să pui în chec pentru a ieși pufos. Rețeta veche de 25 de ani

Diverse
Cât lapte și cât ulei trebuie să pui în chec pentru a ieși pufos. Rețeta veche de 25 de ani
Foto: Profimedia

Desertul de suflet al românilor, un deliciu cu care ne răsfățau mamele și bunicile, dar o rețetă ce le dă multora bătăi de cap. Pentru a fi sigur că nu dai greș niciodată când îl prepari, este important să ții cont de două detalii importante. Află, din rândurile de mai jos, cât lapte și cât ulei trebuie să pui în chec pentru a ieși pufos.

Cea mai bună rețetă de chec

Cine poate refuza o felie delicioasă de chec? Gustos, aromat, cu o textură fină, pentru mulți este desertul copilăriei, gustarea cu care ne răsfățau mamele și bunicile noastre. Cu toate că nu este deloc complicat de preparat, puțini știu că, de fapt, cheia succesului este reprezentată de două ingrediente.

Așadar, dacă nu vrei să mai ai parte de surprize neplăcute în momentul în care îl scoți din cuptor, trebuie să știi cât ulei și cât lapte trebuie să pui în chec. Această rețetă folosită de nu mai puțin de 25 de ani de o gospodină de la noi din țară nu a dat greș niciodată.

Cât lapte și cât ulei trebuie să pui în chec pentru a ieși pufos

Vei avea nevoie de ingredientele din lista de mai jos:

  • patru ouă
  • un praf de sare
  • 200 grame de zahăr
  • 150 grame de faină
  • 30 mililitri de ulei
  • 30 mililitri de lapte
  • o linguriță de praf de copt
  • o lingură de cacao
  • o jumătate de plic de zahăr vanilat

De ce se lasă checul, de fapt. Greșelile pe care le fac gospodinele, nu va mai ieși pufos

Mod de preparare

Gospodina și-a împărtășit rețeta în mediul online, explicând pas cu pas modul de preparare:

„Reteta asta o am in caietul meu de prajituri de peste 25 de ani. Desi, de-a lungul timpului am incercat multe retete de chec, tot la ea ramas.

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un praf de sare si vanilia, pana cand prind consistenta, apoi incorporam zaharul, in doua transe, mixand continuu. Trebuie sa obtinem o bezea ferma si lucioasa, care sa nu curga din castron.

Galbenusurile le mixam cu uleiul, apoi adaugam si laptele. Turnam amestecul de galbenusuri peste bezea si il incorporam delicat cu o spatula. Faina o amestecam cu praful de copt si o inglobam la compozitia de oua”, a explicat ea, potrivit Gustos.ro.

Compoziția obținută se transferă într-o formă de cozonac ce a fost tapetată înainte cu hârtie de copt, dar vom lăsa într-un bol puțină compoziție pe care o vom amesteca cu lingura de cacao.

„Punem deasupra aluatului alb pe cel cu cacao si amestecam delicat cu o scobitoare pentru a obtine efectul marmorat.”

Vasul se pune la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și se lasă în jur de 40-45 sau până când trece testul scobitorii.

La ce temperatură se coace checul ca să nu se ardă. Ce trebuie să faci neapărat înainte de a-l băga la cuptor

Parteneri
De ce se mănâncă pomana porcului de Ignat deși suntem în Postul Crăciunului
Redactia.ro
Serialul numărul, 1 pe Netflix. E inspirat din evenimente reale și a oprit planeta în loc!
Click.ro
Ultimele mesaje trimise de pe front de soldații ruși. „E un munte de cadavre”. Mărturii cutremurătoare
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Cât costă pantofii de lux pe care îi poartă Marcel Ciolacu. Au garanție pe viață!! 'Am două perechi... Ai lui Grindeanu sunt identici. Nu port alți pantofi'
Unica.ro
Magnații criptomonedelor. Cine sunt și ce averi au reușit să strângă
EVZ.ro
Un bărbat și-a ucis soția în luna de miere. Înainte să comită crima, spunea despre femeie că este „totul” pentru el
Spynews
Călin Georgescu a luat decizia. A anunțat în direct: Mă dezic total!
Capital.ro
Pentru el s-a transformat Maria Popovici? A fost surprinsă la ceas de seară cu un bărbat elegant și galant. Divorțul de Mincu a schimbat-o radical. 20 de imagini în care nu o mai recunoști
Avantaje
Anunț privind PENSIILE din 2025! Cum se MAJOREAZĂ de FAPT
Mediaflux
Ion Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, adevărul despre separarea de Raluca, după trei ani de relație: „Nu sarcina a fost motivul”. Ce s-a întâmplat între foștii concurenți
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Adi Nartea, despre finalul de sezon Iubire cu parfum de lavandă și Crăciunul în familie. Ce tradiții respectă an de an | Exclusiv
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro