Cât poți consuma pâinea depozitată în frigider, de fapt. Detaliul pe care mulți îl ignoră
Este unul dintre alimentele de bază, aproape că nu lipsește din meniul de zi cu zi al multor români. În același timp, cantități mari ajung la gunoi, în condițiile în care se alterează destul de repede. Află, din rândurile de mai jos, cât poți consuma pâinea depozitată în frigider, de fapt. Sfaturile și recomandările experților în sănătate.
Un truc folosit de mulți români
De generații întregi, pâinea este unul dintre elementele de bază ale dietei românilor din toate colțurile țării. Poate fi preparată în diferite moduri, rafturile magazinelor găzduiesc o selecție impresionantă, pare că există rețete pentru toate gusturile.
Pentru că este ieftină și nelipsită de pe masă la micul dejun, prânz și cină, este cumpărată sau preparată acasă în cantități mari. Din pricina faptului că nu are un termen de valabilitate lung, ajunge, de multe ori, să fie aruncată la gunoi, alterându-se înainte de a fi consumată.
Sfaturile specialiștilor
Un truc ce îi poate prelungi viața a ajuns să fie aplicat de tot mai mulți: păstrarea pâinii în frigider.
„Dacă intenționezi să mânânci rapid pâinea, o puteți depozita pe blatul din bucătărie.
Dar dacă îți ia mult timp să o consumi, și dacă este ai o temperatură ridicată și umezeală în bucătărie, mai ales dacă este pâine de casă, merită să o pui la frigider pentru a preveni dezvoltarea mucegaiului”, a explicat Margarethe A. Cooper, profesor de Food Safety Education la Universitatea din Arizona.
Te-ar putea interesa și: Ce conține pâinea Ciabatta din magazinele Lidl sau Kaufland. Mulți cumpără fără să știe
Cât poți consuma pâinea depozitată în frigider
Există însă câteva detalii de care mulți nu țin cont. Lisa Young, nutriționist și profesor la Universitatea New York din New York City a punctat că temperatura scăzută din interiorul frigiderului cauzează recristalizarea și uscarea amidonului, rezultatul fiind acel iz neplcăut, de vechi pe care îl dobândește pâinea.
De aceea, se recomandă ca pâinea să fie ținută în frigider într-o pungă de plastic și să fie consumată în cel mult două săptămâni.
Te-ar putea interesa și: Ingredientul surpriză pe care să îl pui în aluatul de pâine. Aşa va ieşi pufoasă ca la brutărie