Cât încasează pe lună un brancardier de pe ambulanță și la ce riscuri se expune
Indiferent dacă am trecut sau nu, până acum, prin experiența unei spitalizări, nu medicul se ocupă cu transportul pacienților din ambulanță la unitatea de primiri urgențe și cu îndrumarea acestora din salonul unde sunt internați spre alte locații din spital, precum laboratorul de analize, sala de operații sau cea de tratamente.
Cât încasează pe lună un brancardier de pe ambulanță și la ce riscuri se expune
Brancardierul este cel care face acest lucru și își desfășoară activitatea în spitale sau în alte unități sanitare, iar rolul său este foarte important pentru buna îngrijire a pacientului internat, pentru că îi oferă, de cele mai multe ori, accesul la serviciile de care are nevoie. Meseria de brancardier, dacă vă închipuiți că ar fi una ușoară, s-ar putea să vă înșelați, având în vedere că aceștia intră în contact direct cu pacienții care ajung într-o unitate spitalicească, astfel că responsabilitatea acestora este una mare. Brancardierii răspund, de fiecare dată, solicitărilor medicului șef, dar și colegilor din departamentul din care faci parte.
De aceea, printre abilitățile acestora se numere și un puternic spirit de echipă, dorința de implicare, dar și cele de comunicare eficientă. Conform unor statistici recente, salariul mediu, net, al unui brancardier ajunge undeva la 2.500 de lei pe lună, valoarea acestuia poate fi ușor diferită în funcția de unitatea sanitară în care se desfășoară activitatea. Cât despre riscurile la care se expun, doar dacă luăm ca exemplu actuala criză epidemiologică, ne-am putea face o idee asupra riscurilor, și vorbim aici nu doar de simple infecții, dar și de riscul de a avea parte de momente violente, mai ales dacă sunt expuși unor pacienți cu probleme psihice. Brancardierul, în concluzie, are un rol foarte important, iar modul în care acesta își îndeplinește sarcinile poate influența starea de sănătate a unui pacient.