Cât îi costă pe români să joace golf, sportul promovat de Klaus Iohannis. Puțini oameni ar putea s-o facă

Cât îi costă pe români să joace golf, sportul promovat de Klaus Iohannis. Puțini oameni ar putea s-o facă
Cat ii costa pe romani sa joace golf, sportul promovat de Klaus Iohannis. Putini oameni ar putea s-o faca

Toată lumea știe că președintele României, Klaus Iohannis, iubește golful. Șeful statului are o pasiune pe care puțini români și-o permit. Politicianul joacă foarte des golf, un sport practicat de marii lideri ai lumii, cum este Donald Trump, fostul președinte american.

Ce declară Klaus Iohannis despre golf

La adresa golfului, președintele țării are doar cuvinte de laudă. Klaus Iohannis îndeamnă pe toată lumea să practice golf, pe care l-a descris ca fiind un sport „deloc exclusivist”.

„Golful se poate practica la orice vârstă și încurajez pe cât mai mulți să descopere acest frumos sport, care oferă multe satisfacții”, a declarat sâmbătă, 18 septembrie, președintele Klaus Iohannis.

Șeful statului a fost prezent la Pianu de Jos, unde se află primul teren de golf amenajat în România după 1989.

Este accesibil sau nu acest sport?

De regulă, golful este imaginea unui sport exclusivist, practicat de bancheri, oameni de afaceri și lideri ai lumii. O astfel de pasiune necesită o sumă mare de bani, inaccesibilă multor categorii sociale. Surprinzător, președintele Klaus Iohannis are altă părere de golf. Politicianul a afirmat că acest sport „nu este deloc exclusivit și oferă un foarte bun prilej de a petrece mai mult timp în natură”.

„Mă bucur să întâlnesc aici atâția oameni pasionați de golf, un sport care nu este deloc exclusivist și care oferă un foarte bun prilej de a petrece mai mult timp în natură, de a face mișcare, mai ales în acest context pandemic care face dificilă practicarea multor sporturi.”, a adăugat Iohannis.

Cât te costă să joci golf, sportul preferat al președintelui Klaus Iohannis

Care este realitatea, de fapt? Golful poate fi accesibil, așa cum sugerează șeful statului? Iată cât îi costă pe români să joace golf, sportul promovat de Klaus Iohannis.

Dacă ești începător, ai nevoie de lecții pentru a învăța tehnicile de lovire. Fiecare oră de pregătire ajunge să coste în jur de 200 de lei. Odată ce începi să te perfecționezi, te poți înscrie într-un club de golf. Pentru asta trebuie să scoți din buzunar între 200 și 600 de lei, în funcție de teren și de numărul de cupe.

Apoi mai trebuie să dai bani pe un coș cu mingi (de obicei are în jur de 60 de mingi), care variză între 10 și 50 de lei. iar închirierea unei truse de golf costă cam 100 de lei. Pentru un însoțitor pe teren va trebui să achiți în jur de 100 de lei. De asemenea, mai ai nevoie de trolley, al cărui preț variază între 30 și 50 de lei. Așadar, o partidă de golf poate ajunge între 400 și 1.000 de lei, potrivit Spotmedia.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI