Cât i s-a mărit pensia lui Gabriel Oprea. A ajuns la o sumă uriașă
După scandalul în care a fost implicat în urmă cu cinci ani, la moartea poliţistului Bogdan Gigină, fostul preşedinte UNPR candidează independent la alegerile parlamentare. Cu această ocazie, Gabriel Oprea a fost nevoit să îşi publice declaraţia de avere, din care reiese că a ajuns să primească de la stat o sumă uriaşă. Iată cât i s-a mărit pensia politicianului!
Ce pensie uriaşă primeşte Gabriel Oprea
În 2015, fostul vicepremier a ieşit din politica românească în urma accidentului pe care l-a suferit poliţistul Bogdan Gigină. Iată, însă, că Gabriel Oprea candidează pe 6 decembrie 2020 la alegerile parlamentare pentru un mandat de deputat, în municipiul București. Astfel, acesta şi-a publicat declaraţia de avere din care reiese că pensia politicianului a suferit schimbări majore.
Cu un venit actual de 17. 687 de lei din indemnizaţia de fost senator şi pensia militară, acesta susţine că îşi întreţine familia care nu are niciun fel de venituri. Pensia militară a lui Gabriel Oprea a crescut de la 612, în 2015, lei la 8.035 de lei, în 2019. În 2016, acesta deja declara o pensie de zece ori mai mare, ajungând la 6.095 de lei pe lună.
Gabriel Oprea candidează pentru un mandat de deputat
Preşedinte al Uniunii Militarilor şi Poliţiştilor ”Mihai Viteazul” (UMPMV), Gabriel Oprea a anunţat că, prin candidatura sa independentă, doreşte să reprezinte drepturile militarilor şi poliţiştilor în Parlamentul României, la nivelul Comisiei de Apărare.
„Am revenit la UNPR. M-au ales colegii iarăşi preşedinte. Suntem într-un proces cu PMP-ul şi până atunci am hotărât să îi reprezint, la cererea lor, a militarilor, a poliţiştilor, prin asociaţie şi din Parlamentul României, Comisia de Apărare.
Această asociaţie a militarilor şi poliţiştilor este singură a militarilor şi poliţiştilor activi şi rezervişti. Nu aş vrea să spun vorbe mari. Dar am această autoritate – şi morală, şi profesională – să îi strâng în jurul meu, pe toţi militarii şi poliţiştii din tot sistemul de securitate. Mă refer la militarii din Ministerul Apărării, militari, jandarmi, pompieri, poliţişti din Ministerul de Interne. Tot ceea ce înseamnă securitate naţională a României.
Vreau să ştiţi, plus-minus, aceşti oameni reprezintă aproximativ 500.000 de oameni. Aproximativ 300.000 de activi şi 200.000 de rezervişti.
În momentul când au fost acuzaţii împotriva mea, am acţionat ca un militar. Mi-am dat demisia din toate funcţiile. Şi din funcţia de vicepremier, şi din cea de preşedinte de partid, şi din cea de senator. Chiar dacă toţi senatorii au votat să nu înceapă urmărirea penală împotriva mea – considerând că nu sunt vinovat de vreun accident – mi-am dat demisia şi astăzi sunt independent”, a spus politicianul, conform Agerpres.ro.