Cât este salariul unui farmacist în România și de ce studii ai nevoie pentru această meserie

Cât este salariul unui farmacist în România și de ce studii ai nevoie pentru această meserie
Salariul unui farmacist în România poate ajunge la 5.528 lei

Numărul farmaciștilor din România s-a dublat în ultimii ani și continuă să crească. Conform datelor furnizate de Eurostat, țara noastră se află pe locul 11 în clasamentul european în ceea ce privește numărul de farmaciști raportat la 100.000 de locuitori. Salariul unui farmacist în România pornește de la 4.302 lei și poate ajunge la 5.528 lei.

Salariul unui farmacist în România poate ajunge la 5.528 lei

Cei care doresc să devină farmaciști trebuie să urmeze cursurile Facultății de Farmacie, care are progame de licență, master, doctorat, rezidențiat și formare profesională continuă. Sunt puse la dispoziție două specializări, după cum urmează: Farmacie – studii universitare cu durata de 5 ani; Nutriţie şi Dietetică – studii universitare cu durata de 3 ani.

În cadrul Facultății de Farmacie sunt organizate 6 masterate, cu durata studiilor de 1 sau 2 ani. Cei care vor să facă Doctoratul se pot înscrie la studii doctorale imediat după absolvirea facultăţii, însă cei care aleg specializarea Nutriție și Dietetică trebuie să știe că este nevoie să facă mai întâi Masterul și abia apoi Doctoratul. Facultatea asigură și posibilitatea specializării prin rezidențiat, prin care poate fi obținut titlul de farmacist specialist în două specializări: Farmacie clinică şi Laborator farmaceutic. La rezidențiat se pot înscrie doar cei care au terminat specializarea Farmacie.

 

Sunt disponibile ulterior și studii postuniversitare, oferta fiind actualizată anual și adaptată solicitărilor farmacisţilor practicieni.

Salariile farmaciștilor par atractive, deși foarte mulți se plâng că lefurile sunt mici în comparație cu stresul pe care îl presupune această meserie. Spre exemplu, un farmacist rezident în anul I primește un salariu de 4.302 lei, un rezident în anul II primește 4.345 de lei, iar unul din anul III primește 4.388 de lei.

Salariul crește pentru farmaciști după terminarea rezidențiatului. Aceștia primesc 4.475 de lei lunar, iar dacă sunt farmaciști specialiști salariul ajunge la 5.315 lei. Cel mai mare salariu din domeniu îl primește farmacistul primar, 5.528 de lei.

Urmăriți Playtech.ro și pe