Cât de săracă a fost familia premierului Nicolae Ciucă, de fapt. Cine este tatăl lui

Cât de săracă a fost familia premierului Nicolae Ciucă, de fapt. Cine este tatăl lui

Nicolae Ciucă este propunerea PNL pentru funcţia de prim-ministru al României. Acesta s-a născut la Pleniţa, o comună de lângă Craiova, are 54 de ani și multe secrete. Foştii colegi din Armată îl descriu ca pe „bărbatul care nu se-ndoaie la nimic”. Printre altele, generalul se emoţionează la melodiile artistului Tudor Gheorghe şi este mare fan al Craiovei Maxima. Însă, puțină lume cunoaște un anumit detaliu despre familia sa.

Ce nu știai despre Nicolae Ciucă

Nicolae Ciucă, propunerea de premier a PNL, este de loc din Pleniţa, localitate aflată la 55 de kilometri de Craiova. Zona şi-a căpătat renumele pentru rezervaţia de bujori sălbatici şi pentru târgul de profil pe care îl găzduieşte anual. Ce se află, totuși, în spatele carierei de militar a generalului în rezervă?

Posibil viitorul prim-ministru al României provine dintr-o familie modestă, cu tradiţie militară. Tatăl său, Gheorghe Ciucă, a lucrat tot în Armată, ca subofiţer

„Nea Ghiţă a fost şoferul generalului Ilie Marin, comandantul Armatei a III-a, şi a ieşit la pensie cu gradul de plutonier adjutant”, a precizat un fost camarad de arme, pentru Mediafax.

Familia sa a dus-o greu cu banii

După o carieră de aproape 30 de ani în Armată, pensionat cu gradul de colonel în 2002, când s-a desfiinţat unitatea militară din localitate, Puiu Calafeteanu este primarul comunei Pleniţa din 2004 şi a crescut alături de Nicolae Ciucă pe uliţa satului. Potrivit acestuia, familia Ciucă a dus-o greu cu banii, deoarece doar tatăl muncea.

”Nicolae este o persoană foarte prietenoasă, populară, iese la poartă şi vorbeşte cu oamenii ori de câte ori revine la casa părintească… E mereu calm, nu l-a văzut nimeni din Pleniţa enervându-se, dar îi place ca, atunci când vorbeşte ceva, acel lucru să se întâmple. Este nevoie de puţină ordine în ţară. Cât despre copilăria lui, ce să vă spun.. Gândiţi-vă că tatăl lui, care a fost subofiţer, a ţinut singur o familie cu patru persoane. Trăiau toţi din solda lui. Soţia dânsului n-a lucrat, iar copiii trebuiau ţinuţi la şcoală. Nicolae mai are o soră, stabilită în Craiova. Părinţii lui au 77, respectiv 78 de ani, şi se descurcă singuri la vârsta dumnealor”, a afirmat primarul.

Un bun prieten din copilărie rupe tăcerea

Fiind ocupat cu treburile la Capitală, Nicolae Ciucă trece rar pe la Pleniţa, cam de 2-3 ori pe an, a mai spus Puiu Calafeteanu. Dar asta nu înseamnă că-l face mai puţin popular.

”Nicolae este o persoană foarte prietenoasă, iese la poartă şi vorbeşte cu oamenii ori de câte ori revine la casa părintească”, a dezvăluit edilul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI