Cât de sărac a fost Ion Țiriac. Cel mai bogat român lucrează de la 13 ani, pentru că nu avea ce mânca

Nu multor oameni le-ar putea veni să creadă cât de sărac a fost Ion Țiriac. A fost nevoit să înceapă să lucreze pe când avea vârsta de doar 13 ani, când alții încă se bucură de copilărie și început de adolescență. Fostul tenismen a fost nevoit să lucreze, pentru că nu avea ce mânca, situația sa fiind una chiar foarte dramatică, în acele vremuri.

Cât de sărac a fost Ion Țiriac

Trecutul lui Ion Țiriac este unul demn de scenariul unui film, pentru că avut un început de drum nu tocmai ușor. Considerat în prezent cel mai bogat român, acestuia nu i-a fost deloc simplu să se descurce, muncind din greu ca să aibă ce mânca. La vârsta de 13 ani s-a angajat, împins din spate de dificultățile financiare. Neajunsurile l-au motivat pe deplin, iar de-a lungul carierei a avut ascensiuni în lanț și momente pline de succes.

Cât de sărac a fost Ion Țiriac. Cel mai bogat român lucrează de la 13 ani, pentru că nu avea ce mânca

Ion Țiriac are în prezent vârsta de 80 de ani și este considerat unul dintre cei mai bogați români. Averea fostului tenismen a fost estimată la suma de peste 1 miliard de dolari și e de multă vreme în topul oamenilor înstăriți din Romînia. Greutățile suferite în trecut au însemnat și pierderea tatălui său, când avea doar 10 ani. Situația din familie ajunsese atât de grea, încât făcea foamea alături de rudele sale.

Până să cunoască celebritatea prin tenis, omul de afaceri a avut o existență foarte dificilă, în care reprezenta o provocare zilnică să facă rost de hrană. În anii ’50, care au reprezentat pentru acesta anii tinereții sale, a fost marcat în special de aceste neajunsuri.

„M-a ajutat foamea”

„Vremurile alea n-ar trebui să se întoarca niciodată. Atunci s-a făcut foamea. După aia nu s-a mai făcut foamea până în ziua de astăzi în țara asta”, povestea Ion Țiriac, în trecut, potrivit viva.ro.

„M-a ajutat foamea. E greu să vă spun eu, pentru că e greu să vă identificați cu anii ’50, cum făceai să obții un colac sau o bucată de pâine. Trebuia să inventezi tot felul de lucruri. Primele comerțuri pe care le-am facut era să iei de la Moscova două ceasuri Pobeda și să le vinzi în țară cu 2 lei, iar cu 2 lei să cumperi 4 sticle de coniac și să le vinzi la Moscova cu 6 lei și așa mai departe”, mai explica fostul tenismen.

Abia în toamna lui 2019 Ion Țiriac a fost detronat de pe primul loc al celor mai bogați români, de către un magnat al domeniului IT. Fostul tenismen este a fost nevoit să se angajeze la o fabrică de camioane, când avea 13 ani, la scurt timp după ce a rămas orfan de tată. Bărbatul s-a stins în urma complicațiilor medicale, la doar 49 de ani.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI