Cât de rece va fi apa Mării Negre în următoarele zile. Vești proaste pentru turiștii de pe litoralul românesc

de: Ștefan R. Apostol
31 07. 2023

Vești proaste pentru turiștii de pe litoralul românesc! Alternanța fenomenelor meteo din ultimele zile, din păcate, ne dă peste cap. Se pare că nici pentru cei care sunt încă pe litoral lucrurile nu stau bine, conform informațiilor meteo. Citește mai departe și află cât de rece va fi apa Mării Negre în următoarele zile.

ANM dă vești proaste pentru turiștii de pe litoralul românesc

Pe parcursul aestei dimineți, în mai toate zonele din țară, ANM a anunțat intensificări ale vântului și instabilitate atmosferică, pe alocuri având parte de precipitații, grindină și descărcări electrice. De altfel, în cursul zilei de ieri a fost emis un cod galben valabil până astăzi, 31 iulie, la ora 10:00:

”În Banat, Crișana și Transilvania, iar spre seară și noaptea mai ales în Oltenia și Moldova va fi instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin perioade cu intensificări de scurtă durată ale vântului, rafale în general de 60…70 km/h, vijelii, averse torențiale, descărcări electrice și izolat grindină. Cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat 30…40 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi și în celelalte regiuni, dar pe arii mai restrânse. Luni, 31 iulie, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în jumătatea estică, iar vântul va avea intensificări în extremitatea de sud-vest a țării.”, anunță ANM.

Vezi și: ANM, cod galben de ploi în următoarele ore. Ploile și vijeliile fac prăpăd în județele astea din România

Pe de altă parte, ca urmare a răcirii vremii, ANM dă vești proaste pentru turiștii de pe litoralul românesc, asta însemnând apariția precipitațiilor și în zona litoralului.

Vezi cât de rece va fi apa Mării Negre în următoarele zile

Dacă ești încă pe litoral, din păcate schimbările de temperaturi se vor resimți și la nivelul apei mării, așa că citește mai departe și află cât de rece va fi apa Mării Negre în următoarele zile.

Conform meteorologilor, în perioada 31 iulie – 2 august, valorile termice vor fi ceva mai scăzute pentru zona de sud-est a teritoriului, ceea ce va influența și temperatura apei Mării Negre, specialiștii precizând între 17 și 20 de grade la țărm.

Vezi și: Fenomene meteo extreme în România. Alertă de ploi și furtuni după o zi de caniculă. Cum va fi vremea în următoarele ore

Aceiași specialiști mai spun că noile valori termice ale apei sunt cu cel puțin 6 grade sub normalul perioadei în care ne aflăm, dar după data de 2 august, temperatura apei va crește progresiv cu câte un grad. Așadar, din păcate, putem spune că acestea sunt vești proaste pentru turiștii care sunt pe litoralul românesc.

Vestul Transilvaniei și în nord-vestul Moldovei sub cod portocaliu

Dacă până de curând am avut parte de caniculă, ultimele 24 de ore au schimbat iar temepraturile și au apărut noi fenomene meteo de instabilitate atmosferică accentuată, averse torențiale, mai ales în aceste două regiuni, conform avertizării ANM de cod portocaliu, valabil tot până astăzi la ora 10:00:

”În intervalul menționat, local în zonele montane, în vestul Transilvaniei și în nord-vestul Moldovei, vor fi perioade cu averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului (rafale de peste 80 km/h), vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat de peste 50…60 l/mp.”, se arată în avertizarea ANM.

Vezi și: Cod roșu de ploi puternice și grindină în România. Furtunile fac prăpăd în aceste localități

Cu toate astea, ANM mai precizează că după aceste trei zile, canicula va reveni în aproape toată țara, având parte de valori termice peste de 40 de grade.